Autorităţile din Geneva adoptă o moţiune privind respectarea drepturilor romilor

Consiliul municipal din oraşul elveţian Geneva a aprobat, miercuri seara, o moţiune care prevede respectarea drepturilor romilor care se stabilesc în Elveţia, relatează cotidianul La Tribune de Geneve.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Geneva adoptă o moţiune privind respectarea drepturilor romilor

Autorităţile din Geneva adoptă o moţiune privind respectarea drepturilor romilor

Potrivit sursei citate, moţiunea prevede asigurarea unor condiţii mai bune de viaţă şi cooperarea cu membrii acestei comunităţi.

Îndelung dezbătut, textul a generat divergenţe în rândul oficialilor locali, care recunosc însă în unanimitate situaţia dramatică în care se află romii în întreaga Europă.

Consilierii din Geneva au fost de acord să introducă în textul moţiunii şi un amendament propus de grupul radical prin care i se cere preşedintelui Confederaţiei elveţiene, Micheline Calmy-Rey, să exercite presiuni asupra Guvernului român pentru a ameliora situaţia romilor din România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici