- Home
- Externe
- PODGORIŢA, (26.06.2013, 14:58)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile din Muntenegru încearcă să stabilească cine conducea "autobuzul morţii"
Un procuror din Kolašin (nord-est), Vojislav Grujic, a confirmat că autorităţile efectuează verificări, dar nu a confirmat cine se afla la volanul "autobuzului morţii", după două zile de la accidentul din Muntenegru soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi, relatează ziarul Vijesti în pagina electronică.
Urmărește
726 afișări
Autorităţile din Muntenegru încearcă să stabilească cine conducea "autobuzul morţii" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit ziarului muntenegrean, care citează date oficiale de la poliţie, unul dintre pasagerii care au supravieţuit tragediei a declarat că la volanul autocarului nu se afla George Ciobanu, un poliţist din Bucureşti, decedat în urma accidentului - aşa cum afirmă majoritatea supravieţuitorilor -, ci celălalt şofer.
Potrivit datelor oficiale, autobuzul românesc era condus de Ciobanu la trecerea punctului de frontieră de la Dobrakovo, în nord-est, la frontiera cu Serbia, însă un supravieţuitor al accidentului a declarat că şoferii s-ar fi schimbat în timpul călătoriei în Muntenegru, după o oprire între localităţile Bijelo Polje (nord-est) şi Mojkovca (nord), unde turiştii au cumpărat alimente, apă şi răcoritoare, precizează publicaţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Conform datelor curente, persoana susceptibilă că ar fi condus autobuzul a murit. Însă investigaţia în acest sens nu este finalizată, astfel că nu putem anunţa cu siguranţă care dintre cei doi şoferi se afla la volan în momentul tragediei", a declarat procurorul. "Investigaţiile (la faţa locului) sunt dificile (...), deci nu putem şti cine conducea. Există declaraţii de la martori ai tragediei, dar probele sunt verificate în continuare", a adăugat Vojislav Grujic.
Pasagerii afirmă în declaraţiile pe care pasagerii le-au dat poliţiei că şoferul conducea cu o viteză mult mai mare decât cea admisă de indicatoare aflate pe drum. Un adjunct al directorului poliţiei, Nicholas Janjuševic, a declarat marţi că, la intrarea în tunel, limita de viteză era de 40 kilometri pe oră. "Dacă se găseşte tahograful digital, care înregistrează viteza, se va putea răspunde la toate întrebările despre cauza acestei tragedii", a declarat Janjuševic.
"Nu putem spune dacă unii dintre actorii accidentului se aflau sub influenţa alcoolului, pentru că investigaţia este în curs. Ştim că şoferul a murit (...). Procedura în vederea stabilirii accidentului este în curs", a mai declarat Janjuševic.
Procurorul Vojislav Grujic a trimis marţi o echipă de poliţişti la prăpastia de la Platija, locul unde s-a produs accidentul, să caute tahograful electronic - un fel de "cutie negară" pentru accidentele rutiere - în epava autocarului românesc. Poliţia nu a găsit dispozitivul, însă cercetările continuă, potrivit ziarului. Investigatorii apreciază că dispozitivul va furniza date-cheie cu privire la cauza tragediei, şi anume care era viteza vehiculului şi cine se afla la volan.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL din Muntenegru: Mărturia băiatului muntenegrean rănit de autocar - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe