Autorităţile ruse afirmă că au redus la jumătate suprafaţa incendiilor

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat miercuri că a redus la jumătate suprafaţa incendiilor de pădure care devastează Rusia de aproximativ două săptămâni.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse afirmă că au redus la jumătate suprafaţa incendiilor

Autorităţile ruse afirmă că au redus la jumătate suprafaţa incendiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultimele 24 de ore, numărul noilor focare de incendiu a fost inferior numărului celor stinse. La ora 06.00 (05.00, ora României), pe o suprafaţă de 92.700 de hectare erau active 612 focare", a precizat ministerul, citat de agenţia Itar-Tass.

Cu o zi înainte, erau cuprinse de flăcări 174.000 de hectare de terenuri.

Aproximativ 165.000 de angajaţi ai ministerului continuau să lupte împotriva incendiilor, susţinuţi de 550 de specialişti străini, echipaţi cu şase avioane şi opt elicoptere.

În incendiile de pădure şi de vegetaţie, care devastează Rusia de două săptămâni, au murit 54 de persoane. Incendiile au distrus localităţi întregi, iar canicula şi seceta, înregistrate de şase săptămâni, nu dau semne de diminuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici