- Home
- Externe
- ANKARA, (22.07.2015, 18:14)
- Roxana Maciuca
Autorul atentatului din sud-estul Turciei era membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic
Autorul atentatului sinucigaş comis luni în oraşul turc Suruc a fost identificat de autorităţile turce, el fiind un cetăţean turc în vârstă de 20 de ani care s-ar fi alăturat grupării teroriste Stat Islamic cu două luni în urmă, relatează site-ul publicaţiei franceze Liberation.
Urmărește
230 afișări
Autorul atentatului din sud-estul Turciei era membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic (Imagine: HEPTA)
Autorul atentatului sinucigaş a fost identificat în urma probelor ADN prelevate de la faţa locului. Bărbatul, de origine turcă şi în vârstă de 20 de ani, cunoscut sub iniţialele de S.A.A., s-ar fi alăturat grupării teroriste Stat Islamic în urmă cu două luni, potrivit presei turce.
"Am confirmat în baza analizării probelor genetice prelevate că autorul atacului este un bărbat în vârstă de 20 de ani, originar din Adiyaman (oraş din sud-estul Turciei - n.red.)", a declarat un oficial turc.
Atentatul sinucigaş de luni s-a soldat cu 32 de morţi, pro-activişti kurzi care se aflau la Centrul Cultural Amara din oraşul Suruc, situat la graniţa cu Siria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Autorităţile turce atribuie atentatul de luni Statului Islamic. De aceeaşi părere este şi premierul turc, Ahmet Davutoglu, care acuză SI pentru producerea atentatului.
Dacă această ipoteză se va dovedi adevărată, va fi primul atac terorist al SI comis pe teritoriul turc, în condiţiile în care Turcia este acuzată că a permis transportul de arme şi de persoane prin punctul de frontieră cu Siria în cazul grupărilor teroriste care operează în Siria.
În Turcia, îngrijorările Guvernului cresc în privinţa amplorii pe care o are mişcarea extremiştilor islamici, în condiţiile în care, potrivit publicaţiei Hurriyet, serviciile secrete turce au identificat cel puţin 3.000 de cetăţeni turci care au plecat în Siria pentru a se alătura diverselor grupări teroriste printre care şi Stat Islamic.
Potrivit directorului Fundaţiei de cercetări politice, economice şi sociale (SETA) din Turcia, Ufuk Ulutas, "cel puţin 2.000 de străini suspectaţi că au dorit să meargă sau să revină din Siria au fost arestaţi şi expulzaţi, începând cu anul 2013".
"Stat Islamic este pentru noi în mod clar un duşman, care a combătut mereu grupările democratice siriene pe care noi le-am susţinut şi care a cucerit teritorii ale opoziţiei şi nu ale regimului lui Bashar al-Assad", a explică Ufuk Ulutas.
În ultimele luni, mai ales din cauza atentatului sinucigaş de luni, măsurile de securitate din aeroporturi şi din punctele de frontieră din Turcia au fost consolidate de autorităţile turce pentru a împiedica libera trecere a recruţilor străini ai grupării teroriste Stat Islamic pe ruta Turcia-Siria. De asemenea, au fost suplimentare operaţiunile de supraveghere şi prevenire a atacurilor teroriste pe teritoriul turc.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu