Autorul tentativei de asasinare a lui Trump a lăsat un mesaj pe platforma de jocuri video înainte de a trage. Crooks a căutat informaţii şi despre Joe Biden şi Convenţia Democrată

Anchetatorii care lucrează pentru a determina motivul tentativei de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump au găsit un mesaj postat pe platforma de jocuri Steam, despre care cred că a fost scris de suspect, în care acesta spunea că „13 iulie va fi premiera mea, urmăriţi cum se desfăşoară”, potrivit a trei surse citate de ABC.

Urmărește
1587 afișări
Imaginea articolului Autorul tentativei de asasinare a lui Trump a lăsat un mesaj pe platforma de jocuri video înainte de a trage. Crooks a căutat informaţii şi despre Joe Biden şi Convenţia Democrată

Autorul tentativei de asasinare a lui Trump a lăsat un mesaj pe platforma de jocuri video înainte de a trage. Crooks a căutat informaţii şi despre Joe Biden şi Convenţia Democrată

Anchetatorii au găsit, de asemenea, căutări pe internet atât pentru Trump, cât şi pentru preşedintele Joe Biden pe telefonul aparţinând lui Thomas Matthew Crooks, au declarat pentru ABC News surse familiare cu ancheta. 
 
Crooks, în vârstă de 20 de ani, a căutat datele mitingului lui Trump din Butler, Pennsylvania, şi pe cele ale Convenţiei Naţionale Democrate din Chicago, au declarat sursele.
 
Telefonul suspectului a fost unul dintre mai multe dispozitive pe care anchetatorii le-au colectat în timp ce lucrau pentru a reconstitui o cronologie a tentativei de asasinat împotriva fostului preşedinte în timpul unui miting de sâmbătă.
 
„Ceea ce începe să se contureze este portretul unui tânăr cu probleme care a trecut la violenţă”, a declarat John Cohen, colaborator ABC News şi fost şef al serviciilor de informaţii din cadrul Departamentului de Securitate Internă.
 
Cohen, care este specializat în fenomenul atacatorilor în masă, a adăugat că este posibil ca anchetatorii să nu stabilească niciodată un motiv unic sau precis pentru atac. Surse familiarizate cu ancheta au declarat că o căutare a istoricului telefonic al suspectului nu a dezvăluit niciun indiciu cu privire la opiniile politice ale lui Crooks sau la motivul atacului. 
 
Anchetatorii nu au găsit, de asemenea, nicio amprentă digitală a suspectului care să sugereze vreo afiliere cu grupuri teroriste internaţionale sau naţionale. De asemenea, potrivit unor surse, aceştia nu au putut identifica nicio legătură ideologică cu Trump şi/sau Biden.
 
„Probabil, a fost o combinaţie de probleme de sănătate mintală, convingeri ideologice şi un sentiment de nemulţumire personală, aceeaşi combinaţie de factori prezentă în aproape toate atacurile armă din şcoli din ultimii ani. Ca şi în cazul acestor incidente, semnele de avertizare au existat, doar că nu au fost recunoscute”, a declarat Cohen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici