Avansul Rusiei în Harkov a fost oprit, spune Zelenski

„Am oprit avansul rusesc asupra Harkovului. Punct”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski la summitul Comunităţii Politice Europene, care se desfăşoară la Palatul Blenheim din Oxfordshire, Marea Britanie.

Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului Avansul Rusiei în Harkov a fost oprit, spune Zelenski

În timp ce încerca să îi convingă pe lideri să ajute la capacitatea de apărare aeriană a Kievului, Zelenski a declarat că Ucraina a oprit complet forţele Moscovei.

„Am oprit avansul rusesc asupra Harkovului. Punct. Putin a sacrificat zeci de mii de cetăţeni ai săi, dar nu a obţinut nimic semnificativ”, a adăugat el, potrivit Sky News.

„Acest lucru a fost posibil datorită curajului luptătorilor noştri şi curajului partenerilor noştri, care au ridicat limitările privind utilizarea armelor occidentale de-a lungul frontierei noastre”, a spus Zelenski.

Rusia a lansat un atac surpriză asupra Vovchansk, în regiunea Harkov, în luna mai, deschizând un alt front de apărat pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici