- Home
- Externe
- LONDRA, (31.08.2012, 16:50)
- Ion Gaidau ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Averea lui Roman Abramovici rămâne intactă. Rusul a câştigat un proces în care i se cereau daune de 4 miliarde de euro
Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea Londra, câştigătoarea Ligii Campionilor, a avut câştig de cauză într-un proces ce i-a fost intentat de oligarhul Boris Berezovski, care îi solicita proprietarului grupării de fotbal peste cinci miliarde de dolari (aproximativ 4 miliarde de euro) compensaţie în cadrul unei relaţii de afaceri din trecut.
Urmărește
783 afișări
Roman Abramovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Procesul s-a derulat în perioada 3 octombrie 2011 - 20 ianuarie 2012.
Judecătoarea Elizabeth Gloster a apreciat că ea îl considera în această afacere pe Abramovici drept un martor "onest şi demn de încredere", respingând pretenţiile lui Berezovski "în întregime".
Berezovski, 66 ani, astăzi opozant declarat al Kremlinului şi care s-a exilat în 2000 în capitala britanică fiindcă se temea pentru viaţa sa, l-a acuzat pe fostul asociat că l-a constrâns, prin "ameninţări" şi "intimidări", la vânzarea în 2001 a părţii sale din grupul petrolier rus Sibneft pentru 1,3 miliarde de dolari, sumă ce reprezenta, potrivit lui, doar o parte din adevărata valoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit lui Berezovski, Abramovici, 45 ani, l-a avertizat mai ales că acţiunile vor fi confiscate de către Kremlin dacă nu le va vinde.
Cei doi au acţionat împreună pentru a achiziţiona Sibneft în 1995 şi au devenit amici. Ambii au întreţinut relaţii excelente cu puterea în timpul preşedintelui Boris Elţîn. Dar Berezovski a căzut în dizgraţie sub Vladimir Putin.
"Abramovici a arătat că influenţa şi banul erau mai importante în ochii săi decât amiciţia şi loialitatea, ceea ce l-a dus până la a nega că a fost prieten cu Berezovski", a subliniat în timpul procesului Laurence Rabinowitz, avocatul acestuia.
Avocaţii patronului lui Chelsea au respins aceste acuzaţii, asigurând că motivaţiile lui Berezovski erau "deschis politice" şi făceau parte dintr-o "campanie" împotriva liderilor actuali din Rusia.
Ei au sugerat, de asemenea, ca afacerea să fie judecată în Rusia, unde Abramovici, la momentul actual pe locul 68 într-un clasament mondial cu o avere de 12,1 miliarde de dolari, nu are din partea sa relaţii reci cu Kremlinul.
În timpul procesului, Abramovici, vorbind doar în rusă spre deosebire de reclamant, a afirmat că în realitate Berezovsky nu a deţinut niciodată vreo parte în Sibneft, de la care gigantul rus de energie Gazprom a achiziţionat 73 la sută în 2005 pentru 13,1 miliarde de dolari, şi că suma de 1,3 miliarde de dolari plătită în 2001 a fost în semn de "recunoştinţă a ajutorului său politic şi protecţiei sale" în timpul creării întreprinderii.
Procesul a fost plin de culoare, cu cei doi miliardari înconjuraţi de avocaţi britanici eminenţi, sosind la proces cu gărzile lor de corp. Audierile au pus în lumină stilul de viaţă luxoasă al celor doi bărbaţi, în care presa a comparat atunci averile gigantice, iahturile impozante şi cuceririle feminine.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe