Prima pagină » Coronavirus » Capitala Franţei sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

Capitala Franţei sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

Capitala Franţei sub restricţii, în timp ce Europa se luptă să reducă numărul de îmbolnăviri. Parisul a dat stingerea la ora 21.00

Străzile Parisului au fost goale aseară, după ce restricţiile nu mai lasă barurile, restaurantele şi cinematografele să ţină deschis mai târziu de nouă seara.

Restricţiile sunt valabile atât pentru Capitala franceză, cât şi pentru alte opt regiuni. Forţele de ordine au fost suplimentate cu 12 mii de ofiţeri, pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

„Am aflat despre restricţii cu o zi înainte să venim. Ni s-a spus că după ora nouă sunt restricţii, că toate restaurantele sunt închise, că primeşti amendă. Asta ne-a afectat planurile pentru că dacă eşti genul căruia îi place să meargă în club, asta nu se va întâmpla dacă vii la Paris perioada asta. Aşadar, asta afectează turiştii un pic. Dar Parisul este încă frumos”, a spus Ti Rosa, o turistă venită în capitala Franţei. 

Guvernul francez a aprobat miercuri reinstituirea stării de urgenţă. Emmanuel Macron a propus şase săptămâni de carantină pe timp de noapte, dar Guvernul a aprobat doar patru. Preşedintele francez are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a suplimenta perioada de carantină cu alte două săptămâni.

Capitala Paris şi oraşele Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon vor avea străzile pustii între orele 21.00 şi 6.00. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că „scopul este reducerea contactelor private, care sunt cele mai periculoase.”

Încălcarea restricţiilor nocturne îl va costa pe cel prins 135 de euro la prima abatere şi 1500 de euro în cazul în care infracţiunea se repetă.

Franţa a raportat joi alte 30.621 cazuri de COVID-19, acesta fiind un record de la implementarea screeningului în masă. Potrivit noilor date, rata pozitivităţii se ridică acum la 12,6%.