- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii au apus de mult timp
- China a avertizat liderii G7 că zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii au apus de mult.
- Poziţia Chinei vine ca o reacţie la declaraţiile făcute de liderii G7 care căută la summitul din Marea Britanie să aibă o poziţie unificată împotriva Beijingului.
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii au apus de mult
"Zilele în care deciziile globale erau dictate de un grup mic de ţări au apus de mult. Credem întotdeauna că ţările, mari sau mici, puternice sau slabe, sărace sau bogate, sunt egale şi că afacerile mondiale ar trebui tratate prin consultare cu toate ţările", a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei chineze din Londra.
Reapariţia Chinei ca o putere globală de frunte este considerată a fi unul dintre cele mai semnificative evenimente geopolitice din vremurile recente, alături de căderea Uniunii Sovietice din 1991 care a pus capăt Războiului Rece.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
G7, ai cărui lideri se întâlnesc în sud-vestul Angliei, au căutat un răspuns coerent la creşterea influenţei globale Chinei.
G7- Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa şi Japonia - vrea să folosească summitul din staţiunea engleză Carbis Bay pentru a arăta lumii că cele mai bogate democraţii pot oferi o alternativă la influenţa tot mai mare a Chinei .
Premierul canadian Justin Trudeau a condus sâmbătă o discuţie a G7 despre China şi a cerut liderilor să vină cu o abordare unificată a provocărilor ridicate de Republica Populară.
G7 intenţionează să ofere naţiunilor în curs de dezvoltare o schemă de infrastructură care ar putea rivaliza cu celebra iniţiativa chineză Road and Belt.
Beijingul a respins în mod repetat ceea ce percepe ca încercări ale puterilor occidentale de a controla China şi spune că multe puteri majore sunt încă cuprinse de o mentalitate imperială învechită.
Ce este G7?
G7 (Grupul celor Şapte) este o organizaţie a celor mai mari şapte aşa-numite economii avansate din lume. Din G7 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.
Rusia s-a alăturat în 1998, creând G8, dar a fost exclusă în 2014 pentru anexarea Crimeei.
China nu a fost niciodată membră, în ciuda economiei sale mari şi a celei mai mari populaţii din lume. Nivelul său relativ scăzut al PIB-ului pe cap de locuitor înseamnă că nu este văzut ca o economie avansată în modul în care sunt cei 7 membrii.
La întâlnirea G7 participă şi reprezentanţii Uniunii Europene.
Întâlnirea G7 din acest an are loc în Cornwall, Marea Britanie, de vineri 11 iunie până duminică 13 iunie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO