Avertismentul preşedintelui Iranului despre un război mai amplu în regiune: Consecinţele ar fi „ireversibile”

Preşedintele Iranului a lansat un avertisment în privinţa riscului unui război regional mai amplu, afirmând că un astfel de pas ar avea consecinţe „ireversibile”.

Urmărește
1571 afișări
Imaginea articolului Avertismentul preşedintelui Iranului despre un război mai amplu în regiune: Consecinţele ar fi „ireversibile”

Avertismentul preşedintelui Iranului despre un război mai amplu în regiune: Consecinţele ar fi „ireversibile”

Masoud Pezeshkian, preşedintele Iranului, a afirmat la New York, înainte de Adunarea Generală a ONU, că Teheranul nu doreşte să fie „cauza instabilităţii în Orientul Mijlociu, deoarece consecinţele sale ar fi ireversibile”, scrie Reuters.

„Vrem să trăim în pace, nu vrem război”, a adăugat el, spunând că „Israelul este cel care încearcă să creeze acest conflict total”.

Apelul lui Pezeshkian de a rezolva conflictul din Orientul Mijlociu prin dialog a venit după atacul de luni din Liban, în urma căruia sute de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii au fost rănite.

Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, aflat şi el la New York, a descris situaţia ca fiind aproape un război în toată regula, făcând un apel către liderii mondiali să facă tot posibilul pentru a-l opri.

Zeci de mii de oameni au fost strămutaţi în alte oraşe din cauza tensiunilor continue din Orientul Mijlociu. Negocierile de încetare a focului în Fâşia Gaza se află în impas, întrucât cele două părţi implicate în conflict nu au ajuns la un acord comun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici