- Home
- Externe
- PRAGA, (09.10.2014, 10:35)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AVERTISMENTUL UCRAINEI: Un "conflict îngheţat" în estul ţării ar putea destabiliza Europa
Ucraina a îndemnat UE să nu accepte ca rebelii proruşi să înfiinţeze un aşa-zis stat în estul Ucrainei, avertizând că un conflict îngheţat ca în Republica Moldova sau Georgia poate destabiliza Europa, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică.
Urmărește
881 afișări
AVERTISMENTUL UCRAINEI: Un "conflict îngheţat" în estul ţării ar putea destabiliza Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin a îndemnat Moscova să-i descurajeze pe separaişti să organizeze alegeri separate în regiunile Doneţk şi Lugansk, în est, luna viitoare.
Klimkin a declarat miercuri pentru Reuters că locuitorii din regiunea Donbas ar face mai bine să voteze în alegerile organizate de către Kiev în decembrie. El a subliniat că "alegerile false" organizate de către rebeli la Doneţk şi Lugansk vor consolida impresia că estul Ucrainei devine un "conflict îngheţat" pe termen lung, ca cel din regiunea Transnistria din Republica Moldova ori Abhazia din Georgia, regiuni separatiste susţinute de către Moscova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
El a adăugat că nu încearcă să "şantajeze" statele vest-europene să-şi intensifice acţiunile, ca de exemplu prin impunerea unor sancţiuni Rusiei sau să convingă NATO să-şi consolideze asistenţa non-militară faţă de Kiev.
Şeful diplomaţiei ucrainene a făcut aceste declaraţii la Bruxelles, unde s-a întâlnit, împreună cu alţi oficiali ucraineni de rang înalt, cu omologi din UE şi NATO. Între cei cu care s-a întâlnit Klimkin s-a aflat şi noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg. "Secretarul general al NATO s-a schimbat, dar importanţa priorităţii Ucrainei rămâne aceeaşi", a scris el într-un mesaj postat pe Twitter după această întâlnire.
Ministrul ucrainean a anunţat că ţara sa va solicita Comisiei Europene (CE) fonduri pentru ajutorarea locuitorilor din est, pentru ca aceştia să facă faţă iernii, în contextul în care au un acces limitat la furnituri esenţiale.
La Washington, şefa Băncii centrale a Ucrainei Valeria Gontareva s-a întâlnit cu directoarea FMI Christine Lagarde, în speranţa de a accelera livrarea unui împrumut în valoare de 17,1 miliarde de dolari şi o eventuală suplimentare a sumei. Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk şi-a informat cabinetul că Gontareva va solicita FMI "să-şi modifice programul de negocieri pentru a lua în considerare realităţile curente".
Acordul cu FMI, pentru o perioadă de doi ani, face parte dintr-un pachet global în valoare de 27 de miliarde de dolari aprobat în aprilie să-i ajute pe noii lideri proocidentali ucraineni să scoată ţara dintr-o perioadă de recensiune care durează de şase ani.
Însă problemele economice s-au accelerat, iar economia urmează să se contracteze cu până la 9% până la sfârşitul acestui an.
FMI a avertizat luna trecută Ucraina că ar putea avea nevoie de un program de asistenţă pe termen scurt în valoare de 19 miliarde de dolari, în cazul în care conflictul armat din estul ţării ar continua până la sfârşitul anului viitor.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ministrul ucrainean al Apărării a transmis OSCE dovezi privind agresiunea Rusiei în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe