- Home
- Externe
- (18.01.2023, 17:57)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avertismentul unui profesor american cu privire la un război naval dintre SUA şi China: Flota cea mai mare câştigă întotdeauna
Un profesor de la Colegiul American de Război Naval avertizează ca SUA să nu intre într-o confruntare directă cu China pentru Taiwan. Oricât de avansată ar fi tehnologia, el afirmă că în majoritatea bătăliilor navale din istorie, flotele superioare numeric au obţinut victoria.
Urmărește
53610 afișări
Hepta
China continuă să dezvolte cea mai mare flotă din lume, avertizează un profesor de la Colegiul de Război Naval al SUA.
În războiul naval, flota mai mare câştigă aproape întotdeauna.
Deşi poate fi contrazis când vine vorba de bătălii navale precum Salamina unde au învins flote inferioare numeric. Flota ateniană a biruit la Salamina datorită reliefului, astfel flota persană a fost prinsă în capcană între strâmtori.
Dar în Pacific nu va fi cazul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Sam Tangredi afirmă că avantajul numeric al Chinei va duce probabil la o înfrângere a marinei americane în orice război naval în Pacific sau în Marea Chinei de Sud.
Tangredi, titularul catedrei Leidos de studii privind războiul viitorului la US Naval War College şi fost căpitan al Marinei SUA, a analizat 28 de războaie navale, de la războaiele greco-persane din 500 î.Hr. până la conflictele navale recente din timpul Războiului Rece.
El a constatat că doar în trei cazuri tehnologia superioară a învins un număr mai mare de oameni.
"Toate celelalte războaie au fost câştigate prin superioritate numerică sau, în cazul în care au fost forţe egale, prin superioritate strategică sau de amiralitate", a scris Tangredi.
"Adesea, toate cele trei calităţi acţionează împreună, deoarece operarea unei flote mari facilitează, în general, o pregătire mai amplă şi este adesea un indicator al faptului că liderii sunt preocupaţi de cerinţele strategice", a scris Tangredi.
Să luăm, de exemplu, războaiele napoleoniene de la începutul anilor 1800.
"Navele de război franceze erau superioare în ceea ce priveşte tehnologia de proiectare şi construcţie a navelor, dar, în cele din urmă, numărul mare de nave ale Marinei Regale a fost cel care l-a împiedicat pe Napoleon să traverseze Canalul Englez", a scris Tangredi.
Liderii Pentagonului au identificat China ca fiind principala ameninţare a armatei americane. Dar cifrele privind dimensiunea flotei arată că armata americană nu poate ţine pasul cu creşterea navală a Chinei.
Marina Armatei Populare de Eliberare a depăşit Marina SUA în ceea ce priveşte dimensiunea flotei cândva în jurul anului 2020 şi are acum aproximativ 340 de nave de război, potrivit raportului Pentagonului privind puterea militară a Chinei publicat în noiembrie 2022. Se aşteaptă ca flota Chinei să crească la 400 de nave în următorii doi ani, potrivit raportului.
Între timp, flota americană se află sub pragul de 300 de nave, iar obiectivul Pentagonului este de a avea 350 de nave cu echipaj până în 2045.
Aşadar, pentru a concura, liderii militari americani se bazează pe tehnologie.
Acelaşi document al Pentagonului spune că "lumea intră într-o nouă eră a războiului, una în care integrarea tehnologiei, a conceptelor, a partenerilor şi a sistemelor - mai mult decât dimensiunea flotei - va determina victoria în conflict".
Dar Tangredi indică cel de-al Doilea Război Mondial din Pacific, în care tehnologia japoneză a fost iniţial mai avansată decât cea americană, iar concluziile Pentagonului nu sunt neapărat valabile.
„În timpul războiului, Japonia Imperială a construit 18 portavioane … în timp ce Statele Unite au construit 144. Cu excepţia cazului în care Statele Unite au decis să nu lupte, Japonia nu a avut niciodată o şansă”, a scris el, fiind citat de CNN.
Profesorul a omis să spună că SUA deţin în prezent supremaţie aeriană şi suportul aeronavelor ar putea avantaja flota navală americană într-un ipotetic război cu China în Pacific.
Dar într-adevăr, pierderea a 1-2 portavioane americane şi zeci de mii de victime ar fi o tragedie pentru Statele Unite, chiar dacă ar obţine victoria. Se mai adaugă şi perturbările aduse economiei globale, căci China şi Taiwan sunt cei mai mari producători şi distribuitori de componente electronice din industria hardware. Un război China-SUA pentru Taiwan ar escalada rapid într-un război la scară largă, fiindcă ar duce şi la reaprinderea ostilităţilor din penisula coreeană şi Asia de Sud-Est.
De aceea, este prioritar ca SUA şi China să continue să discute la masa negocierilor şi să evite orice conflict ce ar putea fi devastator pentru omenire.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe