Avertismentului omului de ştiinţă care a descoperit Ebola: Noi pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor, dacă nu se iau măsuri

  • Omul de ştiinţă care a descoperit Ebola a avertizează că mai multe pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor.
  • Profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum a făcut parte din echipa de cercetare care a investigat primul focar cunoscut al virusului Ebola în 1976.
  • Acum se teme că lumea se confruntă cu un număr necunoscut de virusuri noi şi potenţial fatale care ies din pădurile tropicale africane.
  • "Suntem acum într-o lume în care vor ieşi noi agenţi patogeni", a declarat el pentru CNN. „Şi asta constituie o ameninţare pentru umanitate”.
Urmărește
9496 afișări
Imaginea articolului Avertismentului omului de ştiinţă care a descoperit Ebola: Noi pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor, dacă nu se iau măsuri

Întrebat dacă crede că viitoarele pandemii ar putea avea un impact mai mare decât Covid-19, el a spus „Da, aşa cred”.

În calitate de tânăr cercetător, profesorul Muyembe a prelevat probe de sânge de la victimele bolii necunoscute de atunci, care a avea o rată de deces de nouă din 10 pacienţi în acel moment

Aceste probe au fost trimise din Republica Democrată Congo (RDC) oamenilor de ştiinţă din întreaga lume care au descoperit un virus în sângele pacienţilor, numit ulterior după râul Ebola.

Se crede că boala - care provoacă vărsături şi sângerări interne - s-a răspândit de la liliac.

Prof Muyembe conduce acum Institutul Naţional de Cerctare Biomedicală din Kinshasa, capitala Republicii Demcrate Congo şi avertizează că vor apărea mai multe boli zoonotice - unde agenţii patogeni sar între animale şi oameni.

Covid-19 este o boală zoonotică pe care o teamă a sărit-o asupra oamenilor pe o piaţă umedă din Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut.

Prof Muyembe crede că oamenii care se extind în sălbăticie cresc enorm riscul de noi pandemii.

"Dacă intri în pădure ... vei schimba ecologia, iar insectele şi şobolanii vor părăsi acest loc şi vor veni spre sate ... deci aceasta este transmiterea virusului, a noilor agenţi patogeni", a spus el.

Cercetătorii spun că distrugerea biodiversităţii de către oameni creează condiţiile pentru ca noi virusuri şi boli precum Covid-19 să înflorească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici