- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avionul prăbuşit în Olanda a avut probleme tehnice - presă
Avionul companiei Turkish Airlines care s-a prăbuşit miercuri lângă Amsterdam a fost trimis de două ori la reparaţii tehnice cu o săptămână înaintea accidentului, potrivit unor surse, informează cotidianul turc Hurriyet.
Avionul prăbuşit în Olanda a avut probleme tehnice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Aparatul Boeing 737-800 "Tekirdag" a fost supus unor lucrări de întreţinere la 18 februarie, din cauza unei defecţiuni la flapsuri, şi a înregistrat noi defecţiuni luni, când semnalul luminos "Master Caution" s-a defectat, potrivit surselor citate.
Piloţii au reprogramat cursa de la acea dată din cauza acestei probleme, care a fost rezolvată ulterior, în cursul zilei.
Anchetatorii încearcă să determine cauzele prăbuşirii avionului, iar presa şi specialiştii au prezentat deja patru scenarii posibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Potrivit primului scenariu, un vortex, produs de un avion Boeing 777 al companiei KLM, care a aterizat înaintea avionului turcesc, ar fi cauzat prăbuşirea. Experţii au arătat că 54 de accidente au fost cauzate de astfel de fenomene.
O defecţiune de motor ar fi o altă cauză a prăbuşirii, având în vedere mărturiile unor pasageri care au văzut fum ieşind din motorul stâng.
Conform informaţiilor presei, neconfirmate, avionul a cerut permisiunea să aterizeze de urgenţă. Imaginile de la locul prăbuşirii arată un motor aflat la distanţă de epavă, dar nu este clar dacă acesta s-a desprins înainte sau după impact.
În cea de-a treia ipoteză, o pierdere bruscă a vitezei în timpul aterizării, experţii susţin că există numeroase cauze, printre care terminarea combustibilului, prezenţa gheţii, lovirea cu o pasăre sau o problemă de control.
Cea de-a patra cauză ar putea fi o schimbare bruscă a direcţiei şi vitezei vântului.
Citeşte şi:
Cel puţin 9 morţi şi 80 de răniţi, după accidentul aviatic de la Amsterdam
Peste 100 de supravieţuitori în urma prăbuşirii unui avion în Olanda
Cutia neagră a avionului prăbuşit la Amsterdam a fost găsită
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.