Prima pagină » Știri externe » Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Ferma din regiunea Uelzen, în landul Saxonia Inferioară, sursa probabilă a infectării cu bacteria E.coli enterohemoragică, este situată la circa 100 de kilometri sud de Hamburg şi furnizează seminţe germinate restaurantelor şi pieţelor din oraş şi din landurile învecinate.
Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, a declarat că ferma produce o mare varietate de seminţe germinate din produse importate din diverse ţări. Acestea includ fasole, lucernă, broccoli, mazăre şi linte, toate produse pentru a fi consumate în salate, relatează BBC News Online.

Lindemann a declarat că seminţele germinate sunt produse la o temperatură de aproximativ 38 de grade Celsius, „ideală pentru bacterii”.

Potrivit BBC, acest anunţ ar putea pune în încurcătură autorităţile germane, care au acuzat anterior fermele spaniole că ar fi sursa epidemiei.

Peste 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC), multe dintre ele dezvoltând sindromul hemolitic şi uremic (SHU), care poate fi fatal. Cazurile se concentrează în Hamburg, dar persoane infectate au fost înregistrate în alte 12 ţări. Alte 22 de persoane au murit în Europa din cauza acestei epidemii.