Avocatul şefului Telegram consideră ancheta împotriva lui Durov „total absurdă”

  • Pavel Durov, fondatorul Telegram, este investigat oficial în Franţa pentru complicitate la gestionarea unei platforme care permite activităţi ilicite, inclusiv abuzuri asupra copiilor şi trafic de droguri.
  • Avocatul său consideră acuzaţiile „total absurde”.
Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Avocatul şefului Telegram consideră ancheta împotriva lui Durov „total absurdă”

Avocatul şefului Telegram consideră ancheta împotriva lui Durov „total absurdă”

Pavel Durov, fondatorul reţelei de socializare Telegram, este investigat oficial în Franţa, fiind suspectat de complicitate la gestionarea unei platforme online care permite tranzacţii ilegale, distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor şi trafic de droguri.

De asemenea, Durov este investigat pentru presupuse activităţi de spălare de bani şi refuzul de a coopera cu autorităţile judiciare.

Avocatul lui Durov, David-Olivier Kaminski, a declarat că acuzaţiile sunt „total absurde”, adăugând că este ilogic să se creadă că şeful unei reţele de socializare ar putea fi responsabil pentru acte criminale care nu au legătură directă sau indirectă cu el, informează Reuters.

Kaminski a adăugat că Telegram respectă pe deplin reglementările europene în materie digitală.

Durov a fost arestat sâmbătă pe un aeroport din apropierea Parisului şi a fost reţinut timp de patru zile.

El a fost eliberat pe cauţiune, fiind obligat să plătească 5 milioane de euro, să se prezinte de două ori pe săptămână la poliţie şi să nu părăsească teritoriul Franţei.

Cazul lui Durov a stârnit controverse legate de limitele libertăţii de exprimare, dar şi despre responsabilitatea pe care o au companiile din tehnologie în ceea ce priveşte conţinutul distribuit pe platforme.

Telegram este o aplicaţie utilizată de aproape un miliard de persoane la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici