Azi începe expoziţia internaţională de armament de la Kielce. MSPO va avea participanţi din 34 de ţări

  • Pe o suprafaţă de 35.000 de km pătraţi, expoziţia de la Kielce pare să fie una dintre cele mai mari din Europa şi, cu siguranţă, cea mai mare din Europa de Est.
  • Cincizeci şi una de delegaţii din 34 de ţări şi-au anunţat deja participarea, ţările cu cele mai multe companii fiind SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Germania şi Turcia.
  • Ucraina este invitatul special al acestei ediţii a expoziţiei, care va prezenta cele mai noi tehnologii în materie de apărare.
Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului Azi începe expoziţia internaţională de armament de la Kielce. MSPO va avea participanţi din 34 de ţări

Sursă foto: MSPO

Vor fi prezente echipamente precum tancul K2 de la Hyundai Rotem, radarul 3D cu rază lungă de acţiune WARTA dezvoltat pentru 500 de milioane PLN de compania poloneză PIT RADWAR, sistemul antiaerian mobil MSR „KUSZA”, prezentat în premieră la MSPO de anul trecut, şi echipamente pe care Polonia le exportă, precum sistemul de rachete Piorun.

Grupul polonez de armament, partenerul strategic al expoziţiei, îşi va prezenta echipamentele sub sloganul „Soluţii dovedite în luptă”. Expoziţia prezintă, de asemenea, echipamente de dimensiuni mici şi echipamente pentru soldaţi. Vizitatorii pot vedea casca de pilot Gentex NGFW, care a câştigat licitaţia şi este acum o nouă cască a Marinei SUA, sisteme de avionică de la Aerobits pentru instalarea pe drone şi cea mai recentă versiune a vestei antiglonţ Rock 3.0.

Printre oficialii care şi-au anunţat prezenţa se numără preşedintele ţării, Andrej Duda, ministrul apărării Władysław Kosiniak-Kamysz, ministrul industriilor strategice din Ucraina, Oleksandr Kamyszyn, şeful departamentului de achiziţii militare din Coreea de Sud, Jong Gun Seok, ministrul apărării din Moldova, Anatolie Nosatîi etc.

Coreea de Sud va avea un stand special, care să marcheze cooperarea dintre Seul şi Varşovia, având în vedere că polonezii au făcut achiziţii importante de la sud-coreeni, precum obuzierle K9 Thunder, tancurile K2 şi sistemele Chunmoo. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici