Bacteriile din apă obligă Marea Britanie să scoată solicitanţii de azil de pe barjă

Marea Britanie scoate un grup de solicitanţi de azil de pe o barjă, la doar câteva zile după ce i-a mutat pe navă, deoarece a fost găsită bacteria Legionella în apă, o situaţie jenantă pentru guvern, care încearcă să prezinte o nouă politică dură de imigraţie, relatează Reuters.

Urmărește
1139 afișări
Imaginea articolului Bacteriile din apă obligă Marea Britanie să scoată solicitanţii de azil de pe barjă

Marea Britanie a început să mute solicitanţii de azil pe Bibby Stockholm, o barjă ancorată în largul Dorsetului, pe coasta sudică, la începutul acestei săptămâni, ca parte a strategiei sale de a descuraja oamenii să ajungă în ţară cu ambarcaţiuni mici.

Politica a dus la controverse înainte de a fi pusă în aplicare. Miniştrii au declarat că doresc să reducă costurile de cazare ale solicitanţilor de azil în hoteluri, în timp ce militanţii pentru drepturile omului au comparat barja cu o navă închisoare şi au spus că utilizarea acesteia este inumană.

„Probele de mediu din sistemul de apă de pe Bibby Stockholm (barja) au arătat niveluri de bacterii Legionella care necesită investigaţii suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

„Ca măsură de precauţie, toţi cei 39 de solicitanţi de azil care au sosit pe navă în această săptămână sunt debarcaţi în timp ce se efectuează evaluări suplimentare”.

Barja uriaşă cu trei etaje poate găzdui aproximativ 500 de persoane în peste 200 de dormitoare, iar în următoarele săptămâni se aşteaptă să fie mutate mai multe persoane.

Bacteria descoperită în alimentarea cu apă poate provoca o infecţie pulmonară pe care serviciul de sănătate britanic o descrie ca fiind neobişnuită, dar „foarte gravă”.

Guvernul a precizat că nimeni de la bord nu a prezentat simptome ale bolii şi că lucrează îndeaproape cu Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) şi urmează sfaturile acesteia.

Guvernul premierului Rishi Sunak şi-a petrecut săptămâna făcând anunţuri despre eforturile sale de a reduce numărul solicitanţilor de azil, în speranţa de a câştiga sprijinul alegătorilor, în condiţiile în care Partidul Conservator aflat la putere este în urmă în sondajele de opinie.

Sunak a făcut din combaterea imigraţiei ilegale una dintre cele cinci priorităţi principale şi speră că o scădere a numărului de imigranţi ar putea ajuta partidul său să obţină o victorie neaşteptată la următoarele alegeri naţionale.

Partidul Laburist, care este în opoziţie, a declarat vineri: „Conservatorii au sloganuri şi trucuri, dar nu au soluţii reale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici