Bali vrea să pună frână hotelurilor şi vilelor de lux

  • Bali, una dintre principalele atracţii ale Indoneziei, se pregăteşte să ia măsuri drastice împotriva propriului succes.
  • Guvernul indonezian a dat undă verde unui moratoriu care ar putea opri construcţia de noi hoteluri, vile şi cluburi de noapte în anumite zone ale insulei.
Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Bali vrea să pună frână hotelurilor şi vilelor de lux

Bali vrea să pună frână hotelurilor şi vilelor de lux

Decizia vine pe fondul unei explozii a turismului care ameninţă să sufoce insula. În prima jumătate a anului, 2,9 milioane de străini au fost la Bali, reprezentând 65% din totalul turiştilor care au pus piciorul în Indonezia.

Acest aflux a adus cu sine probleme precum supradezvoltare, criminalitate şi o concurenţă acerbă pentru locurile de muncă, relatează CNN.

Sang Made Mahendra Jaya, guvernatorul interimar al Bali, a tras semnalul de alarmă. El a propus moratoriul pentru patru dintre cele mai aglomerate zone ale insulei, ţintind direct dezvoltarea comercială excesivă.

Luhut Pandjaitan, un ministru de top, a sugerat că această pauză în construcţii ar putea dura până la 10 ani. E o mişcare îndrăzneaţă, menită să salveze cultura locală de „valul de beton şi sticlă care ameninţă să o înghită”.

Cifrele sunt alarmante. Anul trecut, Bali găzduia 541 de hoteluri, cu 34 mai multe decât în 2019. Iar 200.000 de străini şi-au făcut deja casă pe insulă, schimbând peisajul social.

Turiştii nu sunt nici ei fără vină. Videoclipurile cu vizitatori care se poartă execrabil au devenit virale, stârnind furia localnicilor şi declanşând o avalanşă de critici pe reţelele sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici