- Home
- Externe
- LONDRA, (18.09.2016, 14:06)
- Mihai Draghici
Băncile britanice au un volum uriaş de credite în euro, o problemă majoră în contextul Brexit
Băncile din Marea Britanie sunt cei mai mari beneficiari şi furnizori de credite în moneda euro din afara uniunii monetare, arată cifre furnizate de Banca Reglementelor Internaţionale (BIS), situaţie care evidenţiază necesitatea menţinerii accesului ţării la piaţa unică după ieşirea din UE.
Urmărește
3578 afișări
Băncile britanice au un volum uriaş de credite în euro, o problemă majoră în contextul Brexit
Potrivit unui raport trimestrial elaborat de Banca Reglementelor Internaţionale (Bank for International Settlements, BIS), la sfârşitul lunii martie băncile britanice aveau tranzacţii transfrontaliere de creditare în valoare de 4.500 de miliarde de dolari, situându-se înaintea Japoniei şi Statelor Unite. Cu cifra de 3.800 de miliarde de dolari, Marea Britanie este al doilea beneficiar de credite transfrontaliere după Statele Unite.
Băncile din Marea Britanie au acordat 54% din creditele în moneda euro oferite în afara zonei euro şi beneficiază de 60% din creditele în euro din afara uniunii monetare.
"Marea Britanie este un centru important pentru redistribuirea fondurilor în moneda euro", relevă raportul BIS, conform Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
În plus, districtul financiar din Londra (City of London) este unul din marile centre de tranzacţionare a monedei euro.
În contextul deciziei privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, băncile britanice au început să elaboreze planuri de urgenţă care să permită menţinerea tranzacţiilor cu clienţii comunitari.
Districtul financiar al Londrei reprezintă o "valoare uriaşă" pentru întreaga Europă şi nu ar trebui să fie afectat de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a afirmat recent ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, liderul grupului politic care a militat pentru Brexit. În cursul unei conferinţe de presă organizate alături de ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni, Boris Johnson a fost întrebat dacă susţine apelurile băncilor pentru ajungerea la un acord tranzitoriu în scopul protejării districtului financiar al Londrei (City of London).
"Cred că avem toate motivele să fim optimişti în legătură cu negocierile de ieşire din Uniunea Europeană. Sectorul londonez al serviciilor financiare reprezintă o valoare uriaşă pentru întreaga Uniune Europeană. Constituie un avantaj atât pentru economia italiană, cât şi pentru cea britanică. Nu cred că cineva vrea să genereze detrimente pentru industria serviciilor financiare britanice", a afirmat Boris Johnson. "Avem datoria de a obţine ieşirea Marii Britanii din UE în cel mai bun mod posibil (...); noi vrem să abandonăm tratatele europene, nu Europa. Vrem să negociem o nouă relaţie a Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi suntem convinşi să se pot obţine avantaje şi pentru Uniunea Europeană", a explicat Boris Johnson, potrivit cotidianului La Repubblica.
Citeşte şi: Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, vrea menţinerea statutului districtului financiar al Londrei după Brexit
Citeşte şi: Summit UE, Bratislava: Criza generată de Brexit constituie o oportunitate pentru reformarea UE, consideră Donald Tusk, preşedintele CE
Citeşte şi: Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după Brexit
Citeşte şi: Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, vrea menţinerea statutului districtului financiar al Londrei după Brexit
Citeşte şi: Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar şi după Brexit
Citeşte şi: Întâlnire informală a liderilor din Franţa, Germania şi Italia pe tema efectelor post-Brexit
Citeşte şi: Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: nu există un termen-limită pentru Marea Britanie privind iniţierea negocierilor Brexit
Citeşte şi: Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie un participant activ pe scena europeană şi după Brexit
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe