Barack Obama asigură Israelul de susţinerea Statelor Unite

Preşedintele american, Barack Obama, a asigurat Israelul, duminică, de angajamentul "de nezdruncinat" al Statelor Unite faţă de statul evreu, afirmând că acestea se opun oricărei "tentative de izolare a Israelului" în cadrul Naţiunilor Unite.

Urmărește
327 afișări
Imaginea articolului Barack Obama asigură Israelul de susţinerea Statelor Unite

Barack Obama asigură Israelul de susţinerea Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chiar dacă putem fi în dezacord uneori, aşa cum pot fi nişte prieteni, relaţiile dintre Statele Unite şi Israel sunt stabile, iar angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului este de nezdruncinat", a declarat Obama în cadrul unui discurs rostit în faţa Congresului anual al principalei grupări de lobby pro-Israel în Statele Unite, AIPAC, la Washington.

Obama a asigurat că Statele Unite se opun oricărei "tentative de izolare a Israelului" în cadrul ONU. Preşedintele a afirmat că pacea nu poate fi "impusă" Israelului de vecinii săi şi că un vot al ONU nu va crea niciodată un stat palestinian.

El a dat asigurări, de asemenea, că Washingtonul îi acordă Israelului un ajutor militar care merge "dincolo" de un ajutor obişnuit pentru o ţară terţă şi a afirmat că doreşte menţinerea, cu ajutorul Statelor Unite, a "superiorităţii" forţei militare israeliene asupra potenţialilor săi adversari în regiune.

În plus, preşedintele american a cerut Hamasului să "recunoască dreptul Israelului de a exista", să "respingă violenţa şi să adere la toate acordurile existente".

Preşedintele a dat asigurări că "acordul recent între Fatah şi Hamas reprezintă un enorm obstacol în calea păcii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici