Barack Obama: Iranului nu i-au fost făcute concesii în timpul reuniunii de la Istanbul

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că Iranului "nu i-a fost făcută nici o concesie" în timpul negocierilor din Turcia.

Urmărește
259 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Iranului nu i-au fost făcute concesii în timpul reuniunii de la Istanbul

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am făcut nici o concesie", a susţinut Obama, ca reacţie la declaraţiile premierului israelian, Benjamin Netanyahu, conform cărora Iranul a primit un "bonus" de cinci săptămâni în care poate să îşi continue programul nuclear.

Iranul a ajuns sâmbătă la Istanbul la un acord cu grupul 5+1 (cele cinci ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU plus Germania) conform căruia va avea loc o nouă rundă de negocieri, pe 23 mai în Bagdad, pentru a stabili un cadru de discuţii cu privire la programul nuclear iranian.

"Timpul trece iar eu am fost foarte clar faţă de Iran şi de partenerii noştri că nu vom permite acestor negocieri să se prelungească la nesfârşit", a declarat Obama, aflat în Cartagena (Columbia) la Summitul Americilor.

"Ideea că noi am acordat o concesie sau un bonus ar însemna că Iranul a câştigat ceva. De fapt, ceea ce a câştigat sunt cele mai dure sancţiuni care îl aşteaptă în cazul în care nu va profita de aceste negocieri. Eu sper că o va face", a adăugat Obama.

Programul nuclear iranian a trezit îngrijorarea comunităţii internaţionale, mai ales pe cea a Israelului care consideră că Iranul intenţionează să dezvolte arma nucleară, acuzaţii respinse de Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici