Barack Obama şi John McCain vor apărea împreună la Ground Zero, la 11 septembrie

Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama şi John McCain, vor apărea împreună la 11 septembrie, în locul unde s-a prăbuşit complexul World Trade Center, în urma unor atacuri cu avioane deturnate, în 2001, relatează Reuters.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi John McCain vor apărea împreună la Ground Zero, la 11 septembrie

Barack Obama şi John McCain vor apărea împreună la Ground Zero, la 11 septembrie (Imagine: Mediafax /AFP)

"Toţi vom fi împreună la 11 septembrie, nu ca democraţi sau republicani, ci ca americani. Pe coridoarele pline de fum şi la Capitol, în centrele de recoltare de sânge, am fost uniţi ca o familie americană", au declarat cei doi senatori într-un comunicat comun transmis sâmbătă.

"Joi, vom lăsa deoparte politica şi vom fi împreună să reînnoim această unitate, pentru a onora memoria fiecărui american care a murit, şi pentru a plânge cu familiile şi prietenii care i-au pierdut pe cei dragi", mai scrie în comunicat.

Evenimentul va marca prima apariţie împreună a lui Obama şi McCain, după nominalizarea lor drept candidaţi în cadrul alegerilor de la 4 noiembrie.

Cei doi au apărut foarte rar împreună în timpul campaniei. Candidaţii la preşedinţie vor participa împreună joi, la Ground Zero, locul unde s-au aflat în trecut clădirile World Trade Center, la comemorarea atentatelor de la 11 septembrie.

Circa 3.000 de persoane au murit la 11 septembrie, după ce mai multe avioane deturnate au lovit clădirile complexului World Trade Center şi Pentagonul.

"Vom mulţumi şi pompierilor, poliţiei şi serviciilor de urgenţă, care au dat un exemplu eroic de altruism, şi bărbaţilor şi femeilor care depun eforturi astăzi pentru apărarea libertăţii şi securităţii, care au fost subminate în timpul atacurilor din New York, de la Pentagon, şi din Shanksville, Pennsylvania", potrivit comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici