Bărbatul care a încercat să îl asasineze pe Reagan condamnă violenţa după atacul asupra lui Trump

John Hinckley Jr., bărbatul care a încercat să-l asasineze pe preşedintele Ronald Reagan în 1981, a surprins lumea cu o declaraţie neaşteptată pe X. La câteva zile după tentativa asupra lui Donald Trump, John Hinckley Jr a scris: „Violenţa nu este calea de urmat. Daţi o şansă păcii".

Urmărește
688 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a încercat să îl asasineze pe Reagan condamnă violenţa după atacul asupra lui Trump

Bărbatul care a încercat să îl asasineze pe Reagan condamnă violenţa după atacul asupra lui Trump

Deşi nu l-a menţionat direct pe Trump, contextul şi momentul declaraţiei au fost evidente pentru toţi, notează Sky News.

Reacţiile online au variat de la uimire la ironie, mulţi amintindu-i lui Hinckley de propriul său trecut violent.

Hinckley are o istorie notorie. În 1981, l-a rănit pe preşedintele Reagan şi alte trei persoane în faţa unui hotel din Washington. Motivul său a fost o obsesie bolnăvicioasă pentru actriţa Jodie Foster, pe care spera să o impresioneze. În urma atacului, secretarul de presă Jim Brady a rămas cu dizabilităţi permanente.

După 41 de ani de îngrijire psihiatrică şi supraveghere judiciară, Hinckley a fost eliberat necondiţionat în 2022. El fusese achitat pentru nebunie la procesul din 1982. În anii premergători eliberării, restricţiile asupra sa au fost ridicate treptat, inclusiv cele privind utilizarea reţelelor sociale.

Astăzi, Hinckley are peste 62.000 de urmăritori pe X (fostul Twitter), o creştere semnificativă de la cei 28.000 pe care îi avea în momentul eliberării. Declaraţia sa recentă a atras atenţia nu doar datorită istoriei sale, ci şi datorită ironiei situaţiei - un fost atentator condamnând violenţa politică.

Reagan a murit în 2004, la vârsta de 93 de ani, după ce a suferit de Alzheimer timp de un deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici