Bărbatul care a ucis 13 persoane în SUA era şomer şi se simţea dispreţuit

Şomajul, cunoştinţele slabe de limbă engleză şi faptul că se simţea dispreţuit ar putea fi motivele pentru care un atacator a ucis, vineri, 13 persoane în oraşul Binghamton, înainte de a se sinucide.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a ucis 13 persoane în SUA era şomer şi se simţea dispreţuit

Bărbatul care a ucis 13 persoane în SUA era şomer şi se simţea dispreţuit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, de origine vietnameză, a pătruns în sediul Asociaţiei Civice Americane (ACA), un centru de sprijinire a imigranţilor, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă comandantul poliţiei, Joseph Zikuski.

Dotat cu o vestă antiglonţ, două pistoale şi foarte multă muniţie, Jiverly Voong a ucis 13 persoane care participau la un curs de învăţare a limbii engleze.

Corpul lui Voong, cunoscut de asemenea sub numele de Wong, a fost găsit în aceeaşi sală, a precizat comandantul poliţiei.

"Trebuie să fi fost un laş, credem că s-a sinucis în momentul în care a auzit sirenele", a menţionat Zikuski, adăugând: "Slavă Domnului că a decis să facă acest lucru înainte de a nu mai face alte victime".

El venise din oraşul din apropiere Johnson City, unde locuia cu părinţii şi cu sora sa.

Acesta este cel mai grav masacru din Statele Unite după cel petrecut în campusul universităţii Virginia Tech în aprilie 2007, soldat cu moartea a 33 de persoane, inclusiv a atacatorului.

"Am înţeles de la apropiaţii săi că nu au fost surprinşi de gestul său", a precizat şeful poliţiei.

Se pare "că oamenii râdeau de el", "se simţea umilit" deoarece vorbea prost limba engleză şi "acest lucru l-a afectat", a adăugat el.

"Credem că acesta îşi pierduse locul de muncă", a declarat primarul oraşului Binghamton, Matthew Ryan.

Potrivit postului de televiziune CNN, bărbatul a lucrat într-o companie de electronice, înainte de a-şi pierde slujba, şi s-a angajat la o companie de curăţare a materialului industrial, de unde a fost de asemenea destituit.

Un număr de 37 de persoane au scăpat cu viaţă, dar patru dintre acestea primesc îngrijiri medicale din cauza rănilor grave provocate de gloanţe.

Alerta a fost dată de o recepţioneră care, rănită în zona stomacului, s-a prefăcut că ar fi murit şi a reuşit să sune la poliţie. "Este o eroină", a menţionat Zikuski.

Criza economică de amploare din Statele Unite se pare că ar alimenta comiterea de crime care, alături de cele de la Binghamton, s-au soldat de la începutul anului cu moartea a circa 50 de persoane.

Citeşte şi:

Atacul armat din statul New York, soldat cu 14 morţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici