Bashar al-Assad: Statele Unite, Israelul şi UE susţin teroriştii implicaţi în conflictul din Siria. Cum răspunde acuzaţiilor că a ordonat ATACUL CHIMIC

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a acuzat Statele Unite, Israelul şi Uniunea Europeană de susţinerea "teroriştilor" implicaţi în războiul civil sirian, subliniind că singura opţiune pe care o are este "victoria".

Urmărește
8180 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Statele Unite, Israelul şi UE susţin teroriştii implicaţi în conflictul din Siria. Cum răspunde acuzaţiilor că a ordonat ATACUL CHIMIC

Bashar al-Assad: Statele Unite, Israelul şi UE susţin teroriştii implicaţi în conflictul din Siria. Cum răspunde acuzaţiilor că a ordonat ATACUL CHIMIC

"Nu avem altă opţiune în afara victoriei" în războiul civil, a declarat Bashar al-Assad într-un interviu acordat cotidianului croat Vecernji List.

Liderul autoritarist de la Damasc a respins acuzaţiile conform cărora ar fi ordonat comiterea atacului cu arme chimice din provincia Idlib. Bashar al-Assad a răspuns acuzaţiilor în acest sens făcute de Israel şi de Occident.

"Israelul încearcă să ajute teroriştii din Siria. Noi suntem deja în război cu israelienii. Israelul este asociat cu Turcia, cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Arabia Saudită, Qatarul şi alţii. Inclusiv Washingtonul şi Uniunea Europeană oferă asistenţă teroriştilor", a subliniat Bashar al-Assad, citat de cotidianul La Repubblica.

Liderul sirian a respins şi ideea creării unor regiuni autonome kurde în Siria. "Dacă nu câştigăm acest război, Siria va dispărea de pe hartă. Nu am ales noi să participăm la acest război", a insistat Bashar al-Assad, potrivit ediţiei germane a agenţiei Reuters.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane. Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

Administraţia Bashar al-Assad a negat orice utilizare a armelor chimice. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

Administraţia Donald Trump ar putea recurge la acţiuni militare unilaterale în Siria, în cazul în care Naţiunile Unite nu vor reacţiona după atacul chimic pe care Washingtonul îl atribuie regimului Bashar al-Assad, situaţia riscând să genereze o criză de amploare cu Rusia.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici