Batalionul Azov, neonaziştii care vor să apere Ucraina de Rusia. Sunt atât de periculoşi încât că Congresul american nu vrea să le acorde sprijin militar. Imagini cu minori de 6 ani şi cu o bunicuţă de 79 ani care se antrenează cu AK-47

  • Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă de dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol, în regiunea de coastă a Mării Azov.
  • În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutorfinanciar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale.
  • Konstantinovska, o ucraineancă de 79 ani care face parte din batalionul Azov, conduce o trupă de „babushka” (femei în vârstă) cu care au săpat tranşee, au furnizat provizii, au făcut plase, au oferit îngrijiri medicale şi chiar au construit un turn de observaţie.
Urmărește
96108 afișări
Imaginea articolului Batalionul Azov, neonaziştii care vor să apere Ucraina de Rusia. Sunt atât de periculoşi încât că Congresul american nu vrea să le acorde sprijin militar. Imagini cu minori de 6 ani şi cu o bunicuţă de 79 ani care se antrenează cu AK-47

Batalionul Azov, neonaziştii care vor să apere Ucraina de Rusia. Sunt atât de periculoşi încât că Congresul american nu vrea să le acorde sprijin militar. Imagini cu minori de 6 ani şi cu o bunicuţă de 79 ani care se antrenează cu AK-47

Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă de dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol , în regiunea de coastă a Mării Azov.

Aceştia au recucerit Mariupol controlat de  forţele separatiste pro-ruse în iunie 2014. 

Azov s-a format iniţial ca miliţie voluntară pe 5 mai 2014, în timpul crizei ucrainene.

La 12 noiembrie 2014, Azov a fost încorporat în Garda Naţională a Ucrainei , iar de atunci toţi membrii săi sunt soldaţi contractuali care servesc în Garda Naţională a Ucrainei. 

În 2014, regimentul a câştigat notorietate după ce au apărut acuzaţii de tortură şi crime de război, precum şi acuzaţia pentru simpatii neonaziste şi utilizarea simbolurilor naziste, aşa cum se vede în logo-ul său cu Wolfsangel , unul dintre simbolurile originale utilizate în cel de-al doilea război mondial de către divizia SS Panzer Das Reich.

Reprezentanţii batalionului Azov spun că simbolul este o abreviere pentru sloganul „Ideea naţională” şi neagă legăturile cu nazismul. 

Totuşi, în 2015 au apărut imagini în care batalionul înrolează minori de şase ani pe care îi învaţă să tragă cu arma, scrie Daily Mail

În 2014, un purtător de cuvânt al regimentului a spus că aproximativ 10-20% din unitate erau neo-nazişti. 

În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutorfinanciar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale, scrie The Hill.

Membrii regimentului provin din 22 de ţări.

Mai mult de jumătate dintre membrii regimentului vorbesc rusă şi provin din estul Ucrainei,  inclusiv din oraşele Doneţk şi Lugansk.

Primul comandant al unităţii a fost naţionalistul de extremă-dreapta Andriy Biletsky, care a condus Adunarea Social-Naţională şi Patriotică.

În ultimii doi ani, gruparea paramilitară a susţinut că se pregăteşte să înfrunte armata Rusiei în caz de invazie.  

Conform VICE, o femeie ucraineancă în vârstă de 79 de ani a fost fotografiată în timp ce se antrena cu un  AK-47 în timpul unui exerciţiu de antrenament de luptă în cadrul forţelor Azov. Ea le-a transmis reporterilor : „Dacă se întâmplă ceva, îmi voi apăra casa, oraşul meu, îi voi apăra pe copiii mei.”

Al-Jazeera a scris că doamna face voluntariat de la izbucnirea conflictului din 2014. Konstantinovska conduce o trupă de „babushka” (femei în vârstă)  care au săpat tranşee, au furnizat provizii, au făcut plase, au oferit îngrijiri medicale şi chiar au construit un turn de observaţie.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici