- Home
- Externe
- (19.02.2022, 17:35)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Batalionul Azov, neonaziştii care vor să apere Ucraina de Rusia. Sunt atât de periculoşi încât că Congresul american nu vrea să le acorde sprijin militar. Imagini cu minori de 6 ani şi cu o bunicuţă de 79 ani care se antrenează cu AK-47
- Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă de dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol, în regiunea de coastă a Mării Azov.
- În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutorfinanciar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale.
- Konstantinovska, o ucraineancă de 79 ani care face parte din batalionul Azov, conduce o trupă de „babushka” (femei în vârstă) cu care au săpat tranşee, au furnizat provizii, au făcut plase, au oferit îngrijiri medicale şi chiar au construit un turn de observaţie.
Urmărește
96106 afișări
Batalionul Azov, neonaziştii care vor să apere Ucraina de Rusia. Sunt atât de periculoşi încât că Congresul american nu vrea să le acorde sprijin militar. Imagini cu minori de 6 ani şi cu o bunicuţă de 79 ani care se antrenează cu AK-47
Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă de dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol , în regiunea de coastă a Mării Azov.
Aceştia au recucerit Mariupol controlat de forţele separatiste pro-ruse în iunie 2014.
Azov s-a format iniţial ca miliţie voluntară pe 5 mai 2014, în timpul crizei ucrainene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
La 12 noiembrie 2014, Azov a fost încorporat în Garda Naţională a Ucrainei , iar de atunci toţi membrii săi sunt soldaţi contractuali care servesc în Garda Naţională a Ucrainei.
În 2014, regimentul a câştigat notorietate după ce au apărut acuzaţii de tortură şi crime de război, precum şi acuzaţia pentru simpatii neonaziste şi utilizarea simbolurilor naziste, aşa cum se vede în logo-ul său cu Wolfsangel , unul dintre simbolurile originale utilizate în cel de-al doilea război mondial de către divizia SS Panzer Das Reich.
Reprezentanţii batalionului Azov spun că simbolul este o abreviere pentru sloganul „Ideea naţională” şi neagă legăturile cu nazismul.
Totuşi, în 2015 au apărut imagini în care batalionul înrolează minori de şase ani pe care îi învaţă să tragă cu arma, scrie Daily Mail.
În 2014, un purtător de cuvânt al regimentului a spus că aproximativ 10-20% din unitate erau neo-nazişti.
În 2018, un proiect de lege adoptat de Congresul SUA a blocat orice ajutorfinanciar şi militar către Azov din cauza ideologiei sale, scrie The Hill.
Membrii regimentului provin din 22 de ţări.
Mai mult de jumătate dintre membrii regimentului vorbesc rusă şi provin din estul Ucrainei, inclusiv din oraşele Doneţk şi Lugansk.
Primul comandant al unităţii a fost naţionalistul de extremă-dreapta Andriy Biletsky, care a condus Adunarea Social-Naţională şi Patriotică.
În ultimii doi ani, gruparea paramilitară a susţinut că se pregăteşte să înfrunte armata Rusiei în caz de invazie.
Conform VICE, o femeie ucraineancă în vârstă de 79 de ani a fost fotografiată în timp ce se antrena cu un AK-47 în timpul unui exerciţiu de antrenament de luptă în cadrul forţelor Azov. Ea le-a transmis reporterilor : „Dacă se întâmplă ceva, îmi voi apăra casa, oraşul meu, îi voi apăra pe copiii mei.”
Al-Jazeera a scris că doamna face voluntariat de la izbucnirea conflictului din 2014. Konstantinovska conduce o trupă de „babushka” (femei în vârstă) care au săpat tranşee, au furnizat provizii, au făcut plase, au oferit îngrijiri medicale şi chiar au construit un turn de observaţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Zelenski, la Conferinţa de Securitate de la München: „Cerem începerea imediată a negocierilor de aderare la NATO”
Citește și: MAE, avertizare pentru românii care vor să călătorească în Suedia: Coduri portocaliu şi galben de vânt şi ninsoare în până pe 21 februarie
Citește și: Critica, mai importantă ca oricând
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe