- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baza rusă din Nagorno-Karabah a fost bombardată de Azerbaidjan
Rusia a primit mesaje puternice să nu intervină în războiul din Nagorno-Karabah, după ce un depozit de armamente a fost bombardat şi o maşină blindată cu lideri ai bazei militare atacată.
Baza rusă din Nagorno-Karabah a fost bombardată de Azerbaidjan
Un videoclip al atacului armatei azere asupra bazei forţelor ruse de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah a fost postat online. Canalul Telegram Armenian Military Portal a publicat videoclipul sâmbătă, 23 septembrie, chiar dacă atacul asupra bazei „pacificatoare" a avut loc acum câteva zile, dar imaginile abia au apărut online, arată mil.in.ua..
Atacul a avut loc pe 19 septembrie, când un depozit de muniţie a fost bombardat şi nu se ştie dacă au fost victime în rândul militarilor ruşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Armata azeră a scos din luptă conducerea bazei ruseşti, când a atacat „din greşeală” un vehicul blindat Patriot cu patru ofiţeri superiori, printre care comandorul (căpitan gradul I) Ivan Kovgan, locţiitorul comandantului misunii ruseşti, adjunctul comandantului Forţei ruse de submarine din Flota de Nord, alături de colonelul Tagire-Murod Karaev, comandantul Brigăzii 29 din Districtul Militar Central, notează Monitorul Apărării.
Kremlinul a ţinut sub tăcere cele două incidente, singurul element făcut public a fost discuţia telefonică a lui Vladimir Putin cu omologul din Azerbaidjan, în care Ilham Aliyev şi-a cerut scuze şi a promis pedepsirea celor vinovaţi.
Conflictul cu Armenia care durează de mai bine de 30 de ani a fost încheiat de Azerbaidjan printr-o operaţie militară fulger „antiteroristă”, de care Moscova, aliata Armeniei, a avut ştiinţă şi a avizat-o.
Pe 19 septembrie, au început ciocnirile dintre trupele azere şi armene din regiunea Karabah. A doua zi, pe 20 septembrie, au avut loc negocieri privind dezarmarea separatiştilor din Karabah, teritoriu recunoscut internaţional drept azer, şi dizolvarea guvernului local.
Presa armeană a acuzat Rusia că a trădat, Kremlinul fiind concentrat pe războiul din Ucraina, sub presiunea concesiilor pe care a trebuit să le facă preşedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, care s-a întâlnit cu Putin pe 4 septembrie la Soci.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele