- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BBC: Pot Statele Unite să rezolve cererea de gaze a Europei?
SUA şi UE au convenit vineri asupra unui acord major privind gazele naturale lichefiate - o măsură menită să reducă dependenţa Europei de energia rusească, scrie BBC.
Sursa foto: AP
Dar chiar dacă SUA sporesc semnificativ livrările de gaze naturale lichefiate către Europa, pentru cele 27 de state membre ale UE acesta este doar un început.
UE va trebui în continuare să găsească alţi producători pentru a putea renunţa la gazul rusesc şi pentru a-şi atinge obiectivul de reducere a importurilor cu două treimi în acest an.
Anul trecut, UE a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaz rusesc, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din importurile sale de gaze. Numai Germania importă 55% din gazele sale din Rusia şi a suspendat deja deschiderea gazoductului Nord Stream 2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Anul trecut, UE a declarat că primeşte aproape un sfert din gazul său lichefiat din SUA, astfel încât, dacă SUA îşi măreşte livrările cu încă 15 miliarde de metri cubi, acest lucru va face o mare diferenţă.
Dar acest lucru ridică şi mari semne de întrebare.
Qatar şi Rusia sunt ceilalţi mari exportatori, iar Qatar spune că nu poate direcţiona mult mai mult GNL către Europa.
În plus, există o disponibilitate limitată în terminalele de gaz natural lichefiat din Europa, care funcţionează deja la capacitate mare.
Există 24 de terminale de mari dimensiuni în UE - esenţiale pentru "regazificarea" importurilor lichefiate. Spania are cele mai multe capacităţi, dar are conducte limitate către restul Europei.
De asemenea, Germania nu se uită doar în SUA pentru aprovizionarea cu GNL şi a discutat cu Norvegia pentru livrări la timp pentru iarna viitoare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO