- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Belgia ar putea invoca un document din secolul al XVII-lea pentru a putea pescui în apele Marii Britanii în cazul unui BREXIT fără acord
- Belgia ar putea săpa adânc în analele de istorie dacă Bruxellesul nu va ajunge la un acord comercial post BREXIT cu Londra.
- Pescarii europeni, inclusiv belgienii, ar pierde dreptul de a pescui în apele britanice dacă nu există un acord UE-Marea Britanie.
- Dar Belgia ar putea apela la un document din secolul al XVII-lea, în încercarea de a păstra cel puţin o parte din accesul la apele britanice.
Belgia ar putea invoca un document din secolul al XVII-lea pentru a putea pescui în apele Marii Britanii în cazul unui BREXIT fără acord
Documentul, cunoscută sub numele de The Privilege, permite până la 50 de pescari din oraşul flamand Bruges să acceseze pentru eternitate apele britanice, relatează euronews.
A fost emis de Carol al II-lea în urma exilului său în Europa după ce tatăl său, Carol I, a fost executat în 1649.
Jan d'Hondt, director la arhivele oraşului Bruges, a declarat pentru Euronews că aşa-numitul privilegiu a fost dat în dar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
„Privilegiul a fost dat de Carol al II-lea cetăţenilor din Bruges”, a spus el. „A fost emis în 1666, Carol al II-lea a fost în exilat la Bruges din 1656 până în 1659. Privilegiul a fost emis ca un fel de recunoştinţă pentru oraşul Bruges”
Marea Britanie a spus, însă, că alte tratate mai recente anulează acest vechi document belgian, precum Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind dreptul mării, care acordă ţărilor drepturi asupra apelor înconjurătoare cu până la 12 mile marine.
Dar, potrivit lui d'Hondt, acest lucru poate să nu fie adevărat dat fiind ataşamentul Marii Britanii faţă de tradiţii.
„Marea Britanie este o ţară cu o mulţime de tradiţii şi legi vechi”, a spus el. „Au Legea Monarhului din secolul al XIII-lea. Acest Privilegiul poate fi încă legal, dar nu depinde de mine să decid asta”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO