Benjamin Netanyahu ameninţă cu un atac în Iran în cazul unui eşec al strategiei SUA - presă

Principalul obiectiv al Statelor Unite este să împiedice înarmarea nucleară a Iranului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, adăugând că, în caz contrar, Israelul ar putea fi nevoit să atace instalaţiile nucleare iraniene, scrie Jerusalem Post în ediţia electronică.

Urmărește
11 afișări

"Preşedinţia Obama are două mari misiuni: să reglementeze economia şi să împiedice Iranul să obţină arma nucleară", a precizat Netanyahu, adăugând că toate "civilizaţiile occidentale" sunt responsabile de acest lucru.

"Nu vreau ca un cult apocaliptic mesianic să controleze bombe atomice", a precizat premierul israelian, făcând referire la regimul iranian. "Când un fundamentalist obţine frâiele puterii şi armele eradicării în masă, atunci întreaga lume ar trebui să-şi facă griji şi acest lucru se întâmplă în Iran", a afirmat Netanyahu.

Netanyahu a sugerat că atacul preventiv al Israelului împotriva ameninţărilor este rezultatul învăţămintelor poporului evreu de-a lungul istoriei din timpul luptei împotriva celor care le-au pus în pericol existenţa. El a făcut referire la apelurile repetate ale preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, de a "şterge Israelul de pe hartă", dar şi la declaraţia Ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, conform căreia Israelul este "o tumoare canceroasă".

El a pledat pentru susţinerea strategiei lui Barack Obama de a demara un dialog cu Iranul, atât timp cât negocierile decurg eficient pentru a convinge Teheranul să renunţe la programul său nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici