Benjamin Netanyahu îi cere lui Chuck Hagel să împiedice Iranul să obţină arma nucleară

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat, vineri, la Ierusalim, într-o întâlnire cu ministrul american al Apărării, Chuck Hagel, că negocierile nucleare cu Iranul trebuie să împiedice Teheranul să obţină arma nucleară.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu îi cere lui Chuck Hagel să împiedice Iranul să obţină arma nucleară

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În negocierile care au loc cu Iranul (...) comunitatea internaţională nu trebuie să lase regimul ayatollahilor să câştige'', a declarat Netanyahu, la o întâlnire la Ierusalim cu şeful Pentagonului.

"Nu trebuie să-i permitem Iranului, principalul stat terorist din zilele noastre, să dezvolte capacităţi de armament nuclear", a adăugat el.

Hagel i-a răspuns că ţara sa urmăreşte acelaşi obiectiv. ''Vreau să-l liniştesc pe premier şi poporul din Israel în legatură cu angajamentul SUA de a nu permite Iranului să obţină cu arma nucleară'', a afirmat ministrul american al Apărării, potrivit unei înregistrări video distribuite de Ambasada SUA.

Chuck Hagel a sosit miercuri seara în Israel pentru o vizită de două zile consacrată securităţii şi cooperării bilaterale, ultima etapă a unui turneu regional dominat de dosarele din Iran şi Siria, care a inclus Arabia Saudită şi Iordania.

Întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu intervine în condiţiile în care Iranul negociază cu marile puteri la Viena limitele controversatului program nuclear iranian, în cadrul unui acord definitiv.

Iranul a fost acuzat de unele ţările occidentale şi de Israel că urmăreşte să obţină arma nucleară, sub acoperirea programului nuclear civil, acuzaţii respinse în mai multe rânduri de Teheran.

Israelul a afirmat în mai multe rânduri că nu va ezita să lanseze o operaţiune militară, pentru a împiedica Teheranul să se doteze cu arma nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici