Benjamin Netanyahu nu renunţă: Dispute cu negociatorii israelieni în privinţa condiţiilor de încetare a ostilităţilor în Gaza

  • Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a intrat în conflict cu negociatorii israelieni pentru încetarea focului.
  • Netanyahu insistă ca Israelul să nu se retragă din aşa-numitul Coridor Philadelphia din sudul Fâşiei Gaza, a declarat o sursă pentru Reuters.
Urmărește
632 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu nu renunţă: Dispute cu negociatorii israelieni în privinţa condiţiilor de încetare a ostilităţilor în Gaza

Benjamin Netanyahu nu renunţă: Dispute cu negociatorii israelieni în privinţa condiţiilor de încetare a ostilităţilor în Gaza

Coridorul Philadelphia, situat de-a lungul graniţei cu Egiptul, şi coridorul Netzarim, care traversează mijlocul Fâşiei Gaza, au fost două dintre principalele puncte de blocaj în negocierile susţinute de Egipt, Qatar şi Statele Unite, relatează Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu insistă ca Israelul să nu se retragă din acest Coridorul Philadelphia deoarece doreşte să împiedice Hamas să introducă ilegal arme şi luptători peste graniţa cu Egiptul.

Echipa de negociatori israelieni au iniţiat demersuri pentru a-l determina pe Netanyahu să facă mai multe concesii în privinţa retragerii din Coridorul Philadelphia. Premierul a fost de acord să mute o poziţie din Coridor cu câteva sute de metri, dar că va păstra controlul general asupra acestuia.

La mai bine de 10 luni de la atacul din 7 octombrie asupra Israelului care a declanşat războiul, Statele Unite fac presiuni asupra Israelului pentru încetarea ostilităţilor din Gaza.

Prim-ministrul israelian a declarat în repetate rânduri că vizează o victorie totală asupra Hamas, ca urmare a atacului din 7 octombrie 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici