Benjamin Netanyahu: „Războiul renaşterii” se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus luni că războiul se va încheia numai după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite.
  • El l-a numit „Războiul renaşterii” în timpul unei reuniuni dedicate împlinirii unui an de la atacul Hamas asupra Israelului.
Urmărește
520 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: „Războiul renaşterii” se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

Benjamin Netanyahu a vorbit luni la o reuniune specială a guvernului pentru a marca împlinirea unui an de la masacrul din 7 octombrie 2023. El a descris atacul drept o „zi neagră” şi „cel mai îngrozitor atac asupra poporului evreu de la Holocaust”.

Premierul a mai spus că „spre deosebire de Holocaust ne-am ridicat împotriva duşmanilor noştri şi am purtat un război aprig”.

Netanyahu a vorbit despre „război de renaştere” şi a spus că acesta se va încheia numai după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite, potrivit Sky News.

Acestea includ răsturnarea Hamas, eliberarea ostaticilor, „dejucarea oricărei ameninţări viitoare din Gaza” şi întoarcerea israelienilor în siguranţă la casele lor din nord şi sud.

„Schimbăm realitatea securităţii în regiunea noastră. De dragul copiilor noştri, de dragul viitorului nostru, să ne asigurăm că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie nu se va mai întâmpla. Niciodată”, a precizat Benjamin Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici