„Nasrallah a declarat astăzi (miercuri) că va cuceri Galileea, dar îi transmit că nu va reuşi”, a declarat Netanyahu, referindu-se la liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.
„Oricine se ascunde într-un buncăr, trebuie să rămână în buncărul său”, a adăugat el, în faţa conferinţei anuale a preşedinţilor principalelor organizaţii evreieşti americane, la Ierusalim. „Noi avem o armată puternică şi un popor unit”, a subliniat el.
De la conflictul din 12 iulie-14 august 2006 între Hezbollah şi Israel, Hassan Nasrallah şi-a făcut foarte rar apariţia în public. Ameninţat cu moartea de Israel, el evită să participe la adunări publice şi îşi susţine discursurile televizate dintr-un loc ţinut secret.
Nasrallah a ameninţat, miercuri, cu invadarea Galileei, în nord-estul Israelului, în cazul unui atac israelian asupra Libanului vecin, şi cu atacarea „liderilor” israelieni pentru a răzbuna asasinarea unui lider al partidului.
„Le transmit combatanţilor Rezistenţei islamice (Hezbollah), fiţi pregătiţi. Dacă împotriva Libanului se porneşte un război, comandamentul Rezistenţei ar putea să vă ceară să preluaţi controlul asupra Galileei, adică să eliberaţi Galileea”, a declarat liderul Hezbollah.
El răspundea astfel afirmaţiilor ministrului israelian al Apărării, Ehud Barak, care a declarat că armata israeliană nu exclude posibilitatea de a „intra”, din nou, în Liban, în cadrul unei vizite, marţi, la trupele israeliene staţionate în nord, lângă frontiera cu Libanul.
La frontieră „domneşte liniştea, pentru că Hezbollah este conştient de capacitatea noastră de disuasiune şi îşi aminteşte pierderile importante pe care i le-am pricinuit în 2006”, a declarat Barak, citat de cotidianul Haaretz.
După ce Hezbollah a răpit doi soldaţi israelieni, la frontieră, armata israeliană a lansat o violentă ofensivă în Liban, în iulie-august 2006, marcată de numeroase eşecuri contra Hezbollah, care a reuşit să lanseze aproximativ 4.000 de rachete asupra nordului Israelului.
Ridicarea bruscă de ton între Hezbollah şi Israel coincide cu o comemorare anuală adusă de puternica mişcare şiită libaneză „liderilor martiri”, şi anume liderul Hezbollah Abbas Moussawi, asasinat de Israel în 1992, liderul Ragheb Harb, ucis, în 1984, şi Imad Mughnieh, unul dintre principalii comandanţi militari, ucis la 12 februarie 2008, în explozia unei maşini-capcană, la Damasc. Hezbollahul a acuzat Israelul, care a dezminţit că l-a lichidat.