- Home
- Externe
- ANKARA, (27.10.2017, 00:02)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Berlin:Eliberarea de către Turcia a unui cetăţean german este un semn al îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două state
Decizia autorităţilor turce de a elibera un activist pentru drepturile omului de cetăţenie germană reprezintă un semn al dezgheţării relaţiilor dintre Berlin şi Ankara, a declarat Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.
Urmărește
358 afișări
Berlin:Eliberarea de către Turcia a unui cetăţean german este un semn al îmbunătăţirii relaţilor dintre cele două state
Un tribunal turc a dispus, mirecuri noapte, eliberarea pe cauţiune a opt activişti pentru drepturile omului, inclusiv a directorului filialei din Turcia a organizaţiei Amnesty International şi a altor doi cetăţeni străini, acuzaţi de terorism.
Printre cei eliberaţi se numără şi Peter Frank Steudtner, un fotograf şi activist pentru drepturile omului, în vârstă de 45 de ani, care a fost reţinut în timp ce participa la un workshop la Istanbul.
"Acesta este primul semn de dezgheţ, pentru că Turcia şi-a îndeplinit toate angajamentele (în cazul Steudtner)", a afirmat ministrul pentru Der Spiegel, adăugând că fostul cancelar Gerhard Schroeder a mediat eliberarea cetăţeanului german.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Der Speigel a relatat că Schroeder a zburat la Ankara pe data de 25 septembrie, unde a discutat cu preşedintele Recep Erdogan despre situaţia cetăţenilor germani închişi în Turcia.
"Acum trebuie să lucrăm pentru a obţine eliberarea celorlalţi deţinuţi", a mai afirmat Gabriel.
Unsprezece cetăţeni germani sunt în continuarea închişi în Turica, inclusiv patru persoane cu dublă cetăţenie, germană şi turcă.
Relaţiile între cele două state s-au deteriorat în urma acţiunilor punitive ale autorităţilor turce după tentativa eşuată de lovitură de state din iunie 2016.
În urma evenimentelor din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat militară.
Deşi activiştii pentru democraţie, opoziţia şi guvernele occidentale au criticat măsurile punitive, Ankara insistă că este necesar să elimine în totalitate presupusa ameninţare reprezentată de mişcarea clericului Fethullah Gulen.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe