Berlinul reacţionează la raportul complotului rusesc dejucat de SUA şi Germania: Nu ne vom lăsa intimidaţi de ameninţările Rusiei

  • Guvernul german a declarat vineri că „nu se va lăsa intimidat" de încercările Rusiei de a submina sprijinul ţării pentru Ucraina
  • Berlinul a refuzat să comenteze un raport potrivit căruia Moscova a planificat asasinarea directorului executiv al Rheinmetall, care trimite muniţie de artilerie şi blindate Ucrainei.
Urmărește
1580 afișări
Imaginea articolului Berlinul reacţionează la raportul complotului rusesc dejucat de SUA şi Germania: Nu ne vom lăsa intimidaţi de ameninţările Rusiei

Berlinul reacţionează la raportul complotului rusesc dejucat de SUA şi Germania: Nu ne vom lăsa intimidaţi de ameninţările Rusiei

Răspunsul Berlinului vine după ce CNN a raportat joi, citând cinci oficiali americani şi occidentali neidentificaţi, că serviciile secrete americane au descoperit la începutul acestui an că Rusia plănuia să îl ucidă pe directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger. Rheinmetall este un furnizor important de tehnologie militară şi de proiectile de artilerie pentru Ucraina.

Nici Rheinmetall, nici guvernul german nu au dorit să comenteze acest raport, scrie Associated Press (AP). Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Maximilian Kall, a declarat că ministerul său nu poate comenta „situaţii de ameninţare individuale", dar a adăugat că, în general, „luăm foarte în serios ameninţarea semnificativ crescută din partea agresiunii ruse".

„Ştim că regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin doreşte în primul rând să submineze sprijinul nostru pentru Ucraina în apărarea sa împotriva războiului rus de agresiune, dar guvernul german nu se va lăsa intimidat", a declarat Kall, potrivit sursei citate.

Potrivit Euronews, CNN a relatat că presupusul complot al lui Papperger a fost unul dintr-o serie de planuri ruseşti de a ucide directori din industria de apărare din Europa care sprijineau efortul de război ucrainean.

Germania a devenit al doilea cel mai mare furnizor de arme către Ucraina, după SUA, de când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici