Berlusconi afirmă că lucrează la o întrevedere între Medvedev şi Obama

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusoconi, a cărui ţară va prelua preşedinţia G8 la 1 ianuarie, a anunţat sâmbătă seara că a început să lucreze în vederea unei întâlniri între Dmitri Medvedev şi Barack Obama, în cursul unei conferinţe de presă.

32 afișări
Imaginea articolului Berlusconi afirmă că lucrează la o întrevedere între Medvedev şi Obama

Silvio Berlusconi afirmă că lucrează la o întrevedere între Dmitri Medvedev şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am început să lucrăm, datorită vechii prietenii care există cu conducerea Federaţiei Ruse şi cu noua administraţie americană, la o posibilă întrevedere" între preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi preşedintele ales american, Barack Obama, a declarat Silvio Berlusconi.

El a evocat în special "autoritatea (sa) personală" pentru a favoriza o asemenea întâlnire.

De la revenirea sa la putere în mai, şeful Guvernului şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a juca un rol de intermediar între Washington şi Moscova, punând accent pe relaţia bună cu premierul rus, Vladimir Putin.

Evocând summiturile precedente ale G8 prezidate de Italia (1994 şi 2001), Berlusconi, în vârstă de 72 de ani, a subliniat că el este "singurul care a rezistat", în timp ce "scena (mondială) s-a schimbat".

"Experienţa mea va putea cu siguranţă să fie utilă", a adăugat el, referindu-se la cel de-al treilea summit G8 pe care îl va prezida, în perioada 8-10 iulie 2009, la La Maddalena, în Sardinia.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat că "ajutorul pentru ţările cele mai sărace" va fi una dintre "temele prioritare" pe ordinea de zi.

Roma a anunţat deja că acest summit va fi extins la ţările emergente şi la Africa.

Grupul G8 este format din Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia şi Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici