Berlusconi: Rebeliunea libiană nu a fost o mişcare populară

Rebeliunea libiană, care l-a înlăturat de la putere pe colonelul Muammar Kadahfi, "nu a fost o revoltă populară" ci un act "al oamenilor puterii" decişi să îl elimine, a declarat vineri premierul italian Silvio Berlusconi.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Rebeliunea libiană nu a fost o mişcare populară

Berlusconi: Rebeliunea libiană nu a fost o mişcare populară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceasta nu a fost o revoltă populară", aşa cum a fost în alte ţări nord-africane, "unde a început să sufle un vânt de libertate", a declarat premierul italian în faţa tinerilor din partidul său, Poporul Libertăţii, reuniţi la Roma.

Dimpotrivă, a remarcat el, la Tripoli, "oamenii puterii au decis să dea viaţă unei noi ere lăsându-l deoparte pe Kadhafi".

"Aceasta nu a fost o revoltă populară pentru că (Muammar) Kadhafi era iubit de poporul lui, aşa cum am putut constata când am mers în Libia".

Până la revolta de la începutul anului, preşedintele Consiliului italian a întreţinut relaţii strânse cu regimul libian.

Reconcilierea cu regimul de la Tripoli "mi-a adus simpatie nu numai din partea Libiei, ci a numeroşi lideri din ţările africane" şi "astfel ne-am putut consolida prezenţa, importantă pentru furnizarea de gaz şi petrol", s-a justificat el în faţa tinerilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici