O manifestaţie la Soha, oraş industrial la nord de Mascat, unde un manifestant a fost ucis de poliţie la 28 februarie, a intrat în cea de-a noua zi, a declarat unul dintre militanţii participanţi.
„Reuniunea paşnică continuă, pentru cea de-a noua zi consecutiv”, a declarat unul dintre militanţi, precizând că aproximativ 200 de persoane participă la această reuniune ziua, noaptea numărul lor ajungând la 2.000.
„Poporul din Oman manifestează paşnic pentru reforme şi nu pentru înlăturarea regimului”, a afirmat acest militant.
Alţi manifestaţi continuau luni să îşi instaleze corturile în faţa sediului Consiliului consultativ din Mascat, pentru a cere combaterea corupţiei.
Armata a dispersat la 1 martie manifestanţi care au blocat intrarea terestră în portul oraşului, dar aceştia au organizat o altă manifestaţie în oraş, în Piaţa Pământului.
Ca răspuns la solicitările manifestanţilor, sultanul Qaboos a demis sâmbătă doi miniştri şi alţi membri ai Guvernului ar urma să plece.
Sultanul a anunţat şi crearea a 50.000 de locuri de muncă, ajutoare pentru şomeri, precum şi înfiinţarea unei comisii însărcinate să prezinte propuneri pentru a spori puterea adunării consultative alese.
Astfel de măsuri sunt rare în această ţară cu o populaţie de trei milioane de locuitori şi unde trăiesc în proporţie de 20 la sută cetăţeni străini.
Sultanatul are resurse limitate de petrol, însă are o locaţie strategică, între Golful Oman şi Golful Persic, de unde provine 20 la sută din tot petrolul brut care circulă în lume.
El este vecin cu Yemenul, ţară săracă şi instabilă, afectată de mai multe săptămâni de manifestaţii împotriva regimului.