Biden a ajuns în Florida pentru a vedea pagubele produse de uraganul Milton

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns duminică în Florida pentru a vedea pagubele provocate de uraganul Milton, a doua furtună care a lovit statul în ultima perioadă, scrie Reuters.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Biden a ajuns în Florida pentru a vedea pagubele produse de uraganul Milton

Preşedintele a aterizat în Tampa duminică pentru a face un tur aerian al zonelor afectate. Primarii din Tampa şi St. Petersburg, împreună cu alţi oficiali locali, l-au întâmpinat pe Biden, care se va întâlni, de asemenea, cu locuitorii din zonă înainte de a face declaraţii publice.

Se aşteaptă ca inundaţiile să continue în jurul golfului Tampa şi în zona Sanford, la nord-est de Orlando, deoarece apele râurilor continuă să crească, potrivit site-ului web al Serviciului meteorologic naţional.

Deşi Milton nu a fost atât de distrugător pe cât au prevăzut iniţial autorităţile, analiştii au estimat pierderile între 30 şi 60 de miliarde de dolari. Acestea se adaugă celor produse de uraganul Helene.

Administraţia Biden a aprobat ajutoare federale pentru a ajuta rezidenţii şi autorităţile locale să acopere cheltuielile, dar a declarat că Agenţia federală pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ar avea nevoie de fonduri suplimentare din partea Congresului SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici