Biden în primul interviu după dezbaterea dezastruasă: "A fost un episod rău. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele" / Biden a inistat că va rămâne în cursa prezidenţială cu Trump: "Nu cred că cineva este mai calificat decât mine pentru a câştiga această cursă"

  • Biden a stat de vorbă cu George Stephanopoulos, jurnalist ABC News, în Madison, Wisconsin, vineri, după un miting cu susţinători democraţi, în timpul căruia Biden a insistat că rămâne în cursă.
  • Preşedintele Joe Biden, în primul său interviu televizat de la dezbaterea CNN cu Donald Trump, a catalogat prestaţia slabă drept un "episod negativ" şi a afirmat că numai el este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat.
  • "A fost un episod rău. Niciun indiciu al vreunei afecţiuni grave. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele în ceea ce priveşte pregătirea", a spus Biden.
  • Preşedintele a mai spus că a vorbit în ultimele zile cu membri ai conducerii democrate a Congresului, iar aceştia i-au spus să "rămână în cursă".
Urmărește
1043 afișări
Imaginea articolului Biden în primul interviu după dezbaterea dezastruasă: "A fost un episod rău. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele" / Biden a inistat că va rămâne în cursa prezidenţială cu Trump: "Nu cred că cineva este mai calificat decât mine pentru a câştiga această cursă"

Biden în primul interviu după dezbaterea dezastruasă: "A fost un episod rău. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele" / Biden a inistat că va rămâne în cursa prezidenţială cu Trump

Concluzii de la interviul lui Joe Biden cu ABC News

Interviul foarte aşteptat al lui Joe Biden cu ABC News, primul său interviu post-dezbatere cu presa, s-a încheiat după 22 de minute. Câteva aspecte importante şi primele concluzii:

  • Nu a existat nicio gafă majoră sau incident asemănător prestaţiei sale dezastruase de la dezbatere. Biden a divagat şi s-a repetat în unele dintre răspunsurile sale, dar nu a existat niciun moment semnificativ de declaraţie greşită stânjenitoare sau de pierdere a firului gândirii sau moment de confuzie.
  • Biden a respins cu fermitate cifrele din ce în ce mai alarmante din sondaje şi ratingurile scăzute de aprobare, precum şi apelurile de a se retrage. El a sugerat în mod repetat că sondajele nu erau corecte şi că se aştepta să-l învingă pe Trump în noiembrie.
  • Biden şi-a apărat în mod repetat bilanţul de la Casa Albă, enumerând o gamă largă de realizări, inclusiv limitarea companiilor farmaceutice, îmbunătăţirea economiei şi extinderea NATO.
  • Biden a insistat că prestaţia de la dezbatere a fost o greşeală punctuală datorată faptului că era obosit şi bolnav în acea seară. El a sugerat că rezistenţa şi capacităţile sale cognitive au rămas neschimbate şi a refuzat să se angajeze să se supună unei evaluări psihologice independente.
  • Biden a spus că s-ar retrage din cursă dacă Dumnezeu i-ar spune să facă acest lucru, dar a refuzat să răspundă la întrebarea ipotetică dacă ar face acest pas dacă liderii partidului, precum Nancy Pelosi sau Chuck Schumer, i-ar cere acest lucru.

Ştirea iniţială

Stephanopoulos l-a întrebat pe preşedintele american despre confruntarea de joia trecută, care a stârnit o alarmă generală în rândul legislatorilor democraţi şi al experţilor cu privire la capacitatea lui Biden de a face campanie şi de a servi încă patru ani în funcţie
 
"Să începem cu dezbaterea. Tu şi echipa ta aţi spus că aţi avut o noapte proastă", a început Stephanopoulos.
 
"Sigur că da", a răspuns Biden.
 
Stephanopoulos l-a întrebat în continuare pe Biden despre o declaraţie a fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi: "Dar prietena dvs. Nancy Pelosi a formulat de fapt întrebarea care cred că este în mintea a milioane de americani: A fost acesta un episod rău sau semnul unei afecţiuni mai grave?".
 
"A fost un episod rău. Niciun indiciu al vreunei afecţiuni grave. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele în ceea ce priveşte pregătirea", a spus Biden.  
 
Biden a călătorit pe plan internaţional la mijlocul lunii iunie pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z în Franţa. Dar a petrecut aproape o săptămână la Camp David după aceea, în perioada premergătoare dezbaterii, pentru a se întâlni cu consilierii apropiaţi şi pentru a se pregăti.
 
Stephanopoulos l-a presat pe Biden: "De ce nu a fost suficient timp de odihnă, suficient timp de recuperare?"
 
"Pentru că am fost bolnav. Mă simţeam groaznic", a spus Biden. "De fapt, medicii au fost mine. Am întrebat dacă au făcut un test COVID pentru că încercau să-şi dea seama ce era în neregulă. Au făcut un test pentru a vedea dacă aveam sau nu vreo infecţie, ştii tu, un virus. Nu aveam. Am avut doar o răceală foarte urâtă."
 
Preşedintele Joe Biden a oferit o altă apărare a performanţei la dezbatere - în plus faţă de boală şi oboseală - spunând că fostul preşedinte Donald Trump a vorbit în timp ce microfonul său a fost dezactivat.

"Mi-am dat seama că am avut o seară proastă când mi-am dat seama că, chiar şi atunci când răspundeam la o întrebare, chiar şi atunci când i-au închis microfonul, el tot striga. Şi am lăsat asta să mă distragă. Nu dau vina pe asta, dar mi-am dat seama că pur şi simplu nu deţineam controlul", a declarat el într-un interviu cu George Stephanopoulos de la ABC News.

Biden şi Trump şi echipele lor au fost de acord cu regulile înainte de dezbatere.

Stare lui Biden

Preşedintele Joe Biden a declarat că este "încă într-o formă bună" şi a ocolit întrebarea dacă a avut mai multe scăpări în ultimele luni.
 
"Pot să alerg 100 în 10 secunde? Nu, dar sunt încă în formă", a declarat Biden lui George Stephanopoulos de la ABC, atunci când a fost întrebat despre creşterea numărului de greşeli.
 
Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că "nimeni nu a spus că trebuie" să am examene cognitive şi neurologice, spunându-i lui George Stephanopolous de la ABC News că "am un test neurologic complet în fiecare zi".
 
"Am medici care călătoresc peste tot. Fiecare preşedinte o face, după cum ştiţi. Medicii din cele mai bune companii din lume călătoresc cu mine oriunde mă duc. Am o evaluare continuă a ceea ce fac. Ei nu ezită să-mi spună dacă cred că mai este ceva în neregulă."
 
Când a fost întrebat dacă a făcut teste cognitive şi o examinare de către un neurolog, Biden a spus că nu. "Nimeni nu mi-a spus că trebuie să o fac. ... Ei au spus că sunt bine".
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici