Biden îşi amână întâlnirile diplomatice din Europa din cauza uraganului Milton

Preşedintele Joe Biden a decis să amâne călătoriile programate în Germania şi Angola, în contextul apropierii uraganului Milton de coasta Floridei. Anunţul a fost făcut marţi de secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de CNN.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Biden îşi amână întâlnirile diplomatice din Europa din cauza uraganului Milton

Biden îşi amână întâlnirile diplomatice din Europa din cauza uraganului Milton

Aceasta a spus că având în vedere traiectoria şi forţa uraganului, Biden va rămâne pentru a supraveghea pregătirile şi răspunsul la furtună.

Declaraţia vine înaintea unor aşteptate comentarii ale preşedintelui privind impactul anticipat al uraganului Milton şi eforturile de recuperare în urma uraganului Helene, care a afectat deja sud-estul Statelor Unite. Echipa lui Biden a monitorizat îndeaproape furtuna şi a luat decizia de a amâna călătoria, având în vedere provocările politice şi gestionarea recuperării.

Biden urma să participe la un summit major în Germania, unde urma să se întâlnească cu lideri europeni pentru a discuta sprijinul continuu pentru Ucraina. O întâlnire planificată cu cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul britanic Keir Starmer ar fi trebuit să abordeze susţinerea militară pentru Kiev.

Cu toate acestea, Casa Albă a decis că prezenţa preşedintelui în străinătate ar putea crea o percepţie negativă, având în vedere impactul devastator al uraganului Helene. Oficialii au subliniat că Biden trebuie să se concentreze asupra pregătirilor pentru furtună şi asupra eforturilor de recuperare.

În ultimele zile, Biden a fost informat constant despre evoluţia uraganului Milton, care a fost clasificat ca fiind de categoria cinci.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici