- Home
- Externe
- (17.02.2023, 00:15)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Biden pare să minimizeze riscurile generate de obiectele suspecte depistate în spaţiul aerian al SUA
Autorităţile din Statele Unite nu au observat o creştere semnificativă a numărului obiectelor suspecte în spaţiul aerian american, a afirmat joi seară preşedintele Joseph Biden, semnalând că ultimele aparate doborâte nu păreau să prezinte riscuri de securitate.
Urmărește
430 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
"Nu avem dovezi că avem de-a face cu o creştere bruscă a numărului obiectelor suspecte depistate în spaţiul aerian. Observăm mai multe acum parţial datorită faptului că am luat măsuri pentru suplimentarea radarelor", a afirmat preşedinele Biden, conform site-ului Axios.com.
Preşedintele Statelor Unite a precizat că evaluările comunităţii serviciilor de informaţii arată că obiectele suspecte care au fost doborâte nu prezentau riscuri de securitate. "Cel mai probabil, erau baloane care au legături cu firme private, pentru scopuri recreative sau ale institutelor de cercetare", a subliniat Biden.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Liderul de la Casa Albă a anunţat că va aborda tema balonului chinez doborât de armata americană într-o discuţie cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, fără a preciza când va avea loc. "Sper să putem aprofunda această temă", a insistat preşedintele SUA.
Anterior, Administraţia SUA a comunicat că nu există indicii că cele trei obiecte doborâte de armata americană săptămâna trecută ar face parte din programul de spionaj al Chinei. "Fără a analiza aceste obiecte, nu putem spune ce erau, dar, până acum - şi insist că până acum - nu am observat indicii sau orice altceva care să arate specific că ar face parte din programul de spionaj cu baloane al Chinei sau că au fost implicate clar în eforturi externe de colectare a informaţiilor", a declarat marţi John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Kirby a subliniat că principala ipoteză de lucru este că cele trei obiecte doborâte erau baloane comerciale, admiţând însă că deocamdată nu a revendicat nimeni dreptul de proprietate asupra acestora.
Armata americană a doborât, pe 10 februarie, un obiect suspect depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska. Pe 11 februarie, un alt aparat de zbor a fost doborât în cadrul unei operaţiuni efectuate în comun, deasupra Canadei, de avioane militare canadiene şi americane. Pe 12 februarie, un alt aparat suspect a fost doborât în statul american Michigan.
Incidentele au avut loc după ce, pe 4 februarie, armata americană a doborât un balon chinez în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului Carolina de Sud. Pentagonul a anunţat că era un balon de spionaj, dar Administraţia de la Beijing a susţinut că era un dispozitiv "civil" pentru "cercetare", în principal în domeniul meteorologic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "RĂZBOIUL CU CHINA este inevitabil, iar noi, americanii, suntem în dezavantaj. Trebuie să ne trezim!"/ Politicienii americani trag semnale de alarmă după ce China a "invadat" spaţiul nord-american cu baloane de spionaj / General american în retragere: "japonezii au procedat la fel în Al Doilea Război Mondial"/ Analist pe securitate: "Biden trebuie să comunice, China nu mai este prietenul Americii"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe