Biden permite Ucrainei să atace în interiorul teritoriului rusesc cu muniţii americane

Preşedintele Joe Biden a dat permisiunea Ucrainei de a ataca în interiorul teritoriului rusesc cu muniţii americane, deşi a restricţionat utilizarea acestora, astfel încât Kievul să poată ataca doar ţinte peste graniţă, în apropiere de Harkov.

1946 afișări
Imaginea articolului Biden permite Ucrainei să atace în interiorul teritoriului rusesc cu muniţii americane

Biden permite Ucrainei să atace în interiorul teritoriului rusesc cu muniţii americane

Măsura vine după ce Rusia a făcut progrese semnificative în jurul acestui oraş din nord-estul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, au declarat pentru CNN doi oficiali americani.

„Preşedintele a ordonat recent echipei sale să se asigure că Ucraina poate folosi armele furnizate de SUA în scopuri de contracarare în Harkov, astfel încât Ucraina să poată riposta la forţele ruseşti care o atacă sau se pregătesc să o atace”, a declarat unul dintre oficiali.

Slăbirea restricţiilor vine pe fondul unei presiuni internaţionale tot mai mari din partea aliaţilor apropiaţi ai SUA. Dar este limitată la zona din jurul Harkovului, iar Ucraina nu a cerut permisiunea dincolo de aceasta, a spus oficialul, adăugând că nu anticipează că SUA vor lărgi zona permisă.

Politico a fost prima publicaţie care a raportat ştirea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici