Biden se grăbeşte să cheltuie fondurile pentru climă de frica politicilor lui Trump

Donald Trump a declarat că ar anula toate fondurile necheltuite din Legea Reducerii Inflaţiei dacă va câştiga alegerile din noiembrie, dar majoritatea fondurilor vor fi deja cheltuite până în ianuarie.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Biden se grăbeşte să cheltuie fondurile pentru climă de frica politicilor lui Trump

Fostul preşedinte Donald Trump a declarat că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, va anula toate fondurile necheltuite din Legea Reducerii Inflaţiei, legislaţia emblematică a preşedintelui Joe Biden, scrie Reuters.

Cu toate acestea, majoritatea granturilor au fost deja acordate şi sunt pe cale să fie complet cheltuite până la sfârşitul mandatului actualului preşedinte, iar blocarea fondurilor rămase ar reprezenta o provocare legală semnificativă, conform oficialilor administraţiei Biden.

Până în prezent, administraţia Biden a distribuit 90 de miliarde de dolari din cei aproximativ 120 de miliarde de dolari alocaţi pentru proiecte climatice şi de energie curată, ceea ce reprezintă 70% din totalul fondurilor destinate legii, iar alte 15 miliarde de dolari ar putea fi acordate în următoarele luni.

Natalie Quillian, adjunct al şefului de cabinet al Casei Albe, a declarat că fondurile necheltuite, împreună cu miliardele de dolari în credite fiscale disponibile anual pentru vehicule electrice, centrale solare şi ferme eoliene, ar fi greu de îngheţat dacă Trump ar reveni la putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici