Biden se va adresa Adunării Generale a ONU pentru ultima dată în calitate de preşedinte al SUA

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, va încerca să îşi consolideze moştenirea în materie de politică externă într-un discurs susţinut marţi la ONU, relatează Reuters.
  • Acesta se confruntă cu provocări reprezentate de efortul Ucrainei de a respinge invadatorii ruşi şi cu un Orient Mijlociu cuprins de război.
Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Biden se va adresa Adunării Generale a ONU pentru ultima dată în calitate de preşedinte al SUA

Biden se va adresa Adunării Generale a ONU pentru ultima dată în calitate de preşedinte al SUA

Cu patru luni rămase din mandat, Biden urcă la pupitrul de marmură verde al ONU pentru a se adresa liderilor mondiali în cadrul Adunării Generale a ONU, cu războaie în ambele regiuni care ridică dileme care probabil vor dura mai mult decât preşedinţia sa.

În timp ce eforturile de a impune un armistiţiu în Gaza eşuează, iar Israelul şi Hezbollah-ul libanez duc o luptă transfrontalieră, Pentagonul a declarat luni că va trimite un număr mic de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu din prudenţă.

Preşedinţia lui Biden a fost dominată de provocări în materie de politică externă, de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 până la atacul palestinian al Hamas în sudul Israelului şi luarea de ostatici la 7 octombrie anul trecut şi asaltul israelian asupra Gazei care a urmat.

Un înalt oficial al administraţiei a declarat că discursul lui Biden îi va oferi ocazia să vorbească despre ceea ce consideră a fi realizările majore ale mandatului său şi să spună că comunitatea internaţională ar trebui să sprijine Ucraina şi că este nevoie de o soluţie diplomatică în Orientul Mijlociu.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor în timpul zborului Air Force One spre New York că Biden îşi va prezenta viziunea asupra modului de a rezolva aceste mari probleme „şi de a apăra principii fundamentale precum Carta ONU”.

Se aşteaptă ca Biden să vorbească despre un sprijin continuu şi suplimentar pentru Ucraina pe măsură ce se apropie iarna, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby.

„Preşedintele Zelenskiy poate fi sigur că va continua să aibă sprijinul Statelor Unite”, a declarat Kirby pentru ABC News.

Discursul său la ONU va fi evenimentul central al unei vizite de două zile la New York, care include un discurs despre climă mai târziu marţi şi o întâlnire miercuri cu To Lam, preşedintele Vietnamului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici