Biden spune că Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor

  • Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat luni că este aproape de a prezenta o propunere finală pentru un acord de eliberare a ostaticilor deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.
  • De asemenea, Biden a spus că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord cu Hamas.
Urmărește
153 afișări
Imaginea articolului Biden spune că Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor

Biden spune că Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor

Biden s-a adresat reporterilor la Casa Albă după ce, în weekend, forţele israeliene au recuperat dintr-un tunel din Gaza cadavrele a şase ostatici. Armata israeliană a declarat că aceştia au fost ucişi recent de terorişti Hamas, conform Reuters.

Întrebat dacă plănuieşte să prezinte un acord final privind ostaticii ambelor părţi în această săptămână, Biden a spus: „Suntem foarte aproape de asta”.

„Speranţa este veşnică”, a adăugat el când a fost întrebat dacă un acord va avea succes.

Ultimele decese ale ostaticilor au stârnit mai multe critici la adresa strategiei administraţiei Biden de încetare a focului în Gaza şi au sporit presiunea israelienilor asupra lui Netanyahu pentru a aduce acasă ostaticii rămaşi.

Întrebat dacă este de părere că Netanyahu face suficient pentru a obţine un acord privind ostaticii, Biden a spus „Nu”. Preşedintele SUA nu a detaliat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici