Biden spune că va vorbi probabil cu Netanyahu „relativ curând”

Preşedintele american Joe Biden spune că probabil va vorbi cu premierul Benjamin Netanyahu „relativ curând”, după atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului. În plus, Joe Biden declară că nu sprijină un atac israelian asupra siturilor nucleare iraniene.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Biden spune că va vorbi probabil cu Netanyahu „relativ curând”

Biden spune că va vorbi probabil cu Netanyahu „relativ curând”

„Probabil că voi vorbi cu el relativ curând”, a declarat Biden, citat de CNN

Biden şi Netanyahu au vorbit ultima dată la 21 august, potrivit datelor transmise de Casa Albă. De atunci, situaţia din regiune a devenit dramatic mai tensionată, Israelul încercând să degradeze Hezbollah în Liban.

Biden a declarat că SUA oferă sfaturi direct oficialilor israelieni cu privire la răspunsul potenţial al ţării la atac.

„Vom discuta cu israelienii despre ceea ce vor face”, a declarat Biden. „Am vorbit tot timpul cu oamenii lui Bibi”, a adăugat el, folosind porecla lui Netanyahu.

În ultimul an, convorbirile telefonice dintre Biden şi Netanyahu au devenit uneori tensionate, deoarece cei doi au divergenţe cu privire la acţiunile Israelului în Gaza.

În plus, Joe Biden a declarat că nu sprijină un atac israelian asupra siturilor nucleare iraniene.

„Răspunsul este nu”, a spus Biden, întrebat despre perspectiva ca Israelul să lanseze un atac de represalii asupra siturilor legate de programul nuclear al Iranului.

El a declarat că Statele Unite vor discuta cu israelienii despre modul în care ar putea răspunde la atacul cu rachete al Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici