Biden va călători în Germania săptămâna viitoare. Este primul preşedinte american care efectuează o vizită de stat de la reunificarea ţării

  • Germania îl va primi pe preşedintele Joe Biden cu cele mai înalte onoruri săptămâna viitoare
  • Este prima vizită de stat a unui lider american după aproape 40 de ani, a anunţat joi biroul preşedintelui Frank-Walter Steinmeier.
  • De asemenea, Biden va coordona un summit privind Ucraina la baza aeriană americană Ramstein.
Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Biden va călători în Germania săptămâna viitoare. Este primul preşedinte american care efectuează o vizită de stat de la reunificarea ţării

Niciun preşedinte american nu a efectuat o vizită de stat de la reunificarea Germaniei în 1990, iar ultima vizită de acest fel a fost efectuată de preşedintele Ronald Reagan în 1985, când Helmut Kohl era cancelar. Reagan a vizitat atunci Bonn, care era capitala Germaniei de Vest, Bitburg şi Bergen Belsen, informează agenţia germană de ştiri dpa.

Steinmeier îl va primi pe Biden cu onoruri militare la Palatul Bellevue din Berlin la începutul zilei de vineri, 11 octombrie, după ce preşedintele american va sosi în Germania joi seara pentru o vizită de patru zile, a declarat biroul lui Steinmeier.

Steinmeier va găzdui un banchet de stat pentru familia Biden şi îi va acorda preşedintelui american cea mai înaltă distincţie a Germaniei, clasa specială a Marii Cruci, care este rezervată şefilor de stat.

Preşedintele german îşi va exprima astfel aprecierea pentru serviciile aduse de Biden prieteniei americano-germane şi alianţei transatlantice, în special în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, a declarat biroul lui Steinmeier.

Biden se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz în după-amiaza zilei de vineri, 11 octombrie. Sâmbătă, 12 octombrie, cei doi se vor deplasa în landul Renania-Palatinat din sud-vestul ţării, unde va avea loc un summit privind Ucraina la baza aeriană americană Ramstein.

La summit, Biden va coordona sprijinul pentru Ucraina cu cele peste 50 de ţări care sprijină Kievul, potrivit Casei Albe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici